10.6 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós revisarà el projecte del camí de ronda de Palamós que ja fa unes setmanes que ha començat les obres. Ho farà després que Salvem la Pineda d’en Gori i SOS Costa Brava hagin denunciat a Urbanisme que no compta amb els permisos necessaris i, per això, reclamen a l’ens que aturi els treballs. L’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, considera que Territori hauria d’intervenir, si bé reconeix que està “moderadament satisfet” d’haver-se reunit amb els tècnics i l’equip de govern de Palamós per revisar el projecte per tal de fer-lo “menys artificial”. Des del consistori expliquen que estan plantejant alguns canvis, tot i que deixen clar que són “puntuals” i que la base “és la mateixa”.

Les entitats ecologistes contràries al projecte de camí de ronda aprovat per l’Ajuntament de Palamós han aconseguit que el consistori repensi algunes parts de l’obra, que des de fa unes setmanes ja s’està executant. En una reunió celebrada aquest passat dimecres, govern municipal, oposició, entitats i tècnics es van asseure per “abordar el problema”. Una trobada que es va fer després que SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori demanessin a Urbanisme que aturi les obres, ja que, a criteri seu, havien començat sense els permisos necessaris.

Els ecologistes es mostren “satisfets” amb la decisió i adverteixen que la nova proposta ha de ser “menys artificial”

A més, consideren que el projecte que es vol tirar endavant és “molt artificial” i suposa un “impacte molt important” en espais naturals com, per exemple, la Pineda d’en Gori. “No podem tolerar que es pavimenti tal i com s’ha fet a la zona de Cap Gros. No podem acceptar una actuació tan invasiva”, assenyala l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot.

De fet, les entitats ja van entrar una demanda a l’Ajuntament per aturar els treballs que s’han posat en marxa, per com que el consistori “no en feia cas” van elevar la queixa a Urbanisme que té competències per actuar.

De Ribot considera que s’estan fent les obres sobre sòl no urbanitzable i sense l’autorització pertinent. “La comissió d’Urbanisme de Girona hauria d’intervenir, per això vam posar la queixa”, assenyala.

Ara, però, l’Ajuntament s’ha compromès a fer canvis “puntuals” com els de la secció quarta, que transcorre per la pineda d’en Gori. Fonts del consistori consultades per l’ACN expliquen que es reduiran alguns trams de sauló sòlid i es modificarà lleugerament el traçat del camí que passa per l’actual aparcament de la pineda, que ha connectar amb el camí de ronda.

Unes modificacions que es presentaran a les diferents parts properament. De Ribot explica que valoraran els canvis, però deixa clar que si es manté la pavimentació, les baranes metàl·liques i una excessiva artificialització de l’espai s’hi oposaran.

No són contraris al camí de ronda

Des de les entitats expliquen que no són contraris a tenir un camí de ronda, sinó al projecte que vol tirar endavant l’Ajuntament de Palamós. En aquest sentit, SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori aposten per un model similar al dels camins de ronda menorquins on no hi ha elements d’artificialització com els que, consideren, que sí té el de Palamós.

Per tot plegat, reconeixen que es mostren “moderadament satisfets” per haver pogut fer la reunió i que se’ls hagi escoltat. “Si trobem una solució que no malmeti el territori i que es redueixin els impactes, benvinguda serà”, conclou de Ribot.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies