Port de Palamós
Port de Palamós

El Port de Palamós tanca la temporada de creuers amb uns resultats històrics. Les instal·lacions portuàries baix empordaneses han batut rècords en tots els sentits: hi ha hagut 42 escales i hi ha passat 42.800 passatgers. És la primera vegada que Palamós supera la quarantena d’escales i els 42.000 passatgers.

En comparació amb l’anterior temporada creuerística, hi ha hagut 10 escales més, fet que suposa un increment d’un 31 per cent. Quant als passatgers, l’augment és de 18.000 persones, un 74 per cent més que la temporada anterior. L’activitat de creuers al port palamosí ha tingut un impacte econòmic de 3,4 milions d’euros. Per tot plegat, el regidor de Turisme, Emili Colls, qualifica d’històrica la temporada i apunta, com a repte de futur, que Palamós sigui port Schengen.

El creuer Azamara Quest ha tancat aquest dijous la temporada de creuers 2017 al port de Palamós. El vaixell ha arribat a la una del migdia procedent del port italià d’Ajaccio i ha sortit a darrera hora del vespre cap al port de Barcelona. El creuer porta a bord 645 passatgers,  majoritàriament nord-americans i britànics.