25.2 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Pas endavant per la creació de camps de fondeig a les Illes Formigues i Cala Senià

L'Ajuntament de Palamós ha encarregat un estudi que proposa col·locar 30 boies d'amarrament per a embarcacions de menys de 8 metres a la zona sud de les Illes Formigues

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Amics de les Illes Formigues han celebrat, aquest dimecres en un comunicat, que l’Ajuntament de Palamós hagi fet els primers passos endavant per crear camps de fondeig als entorns de les Illes Formigues i Cala Senià. Segons l’associació, “fer compatible el lleure nàutic amb la preservació del delicat ecosistea marítim és una de les grans assignatures pendents de les localitats costaneres del nostre país”, i que els camps de fondeig serien una manera de fer-ho realitat.

L’Ajuntament de Palamós va encarregar un estudi per analitzar com fer compatibles el fondeig de les embarcacions recreatives amb la conservació del fons marí. Aquesta decisió s’ha pres després de veure com cada estiu hi ha més embarcacions navegant i fondejant pel litoral del Baix Empordà.

Un dels elements que perjudiquen el fons marí són les àncores. És per això que l’estudi proposa col·locar 30 boies d’amarrament per a embarcacions de menys de 8 metres a la zona sud de les Illes Formigues. Segons els Amics de les Illes Formigues, “un lloc d’especial protecció de posidònia oceànica on estarà prohibit el fondeig a l’àncora”. A més, les boies seran d’ús públic i gratuït amb un límit màxim de tres hores.

Els Amics de les Illes Formigues expliquen, a més, que a Cala Senià ja hi ha un camp de fondeig que ha aconseguit evitar que moltes embarcacions llencin les seves àncores sobre la posidònia, i que s’ha notat una millora en l’estat del fons marí d’aquest punt.

Finalment, l’estudi encarregat per l’Ajuntament de Palamós apunta que també cal més vigilància i campanyes d’educació i conscienciació sobre la importància de cuidar i matenir les praderies.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -