11.5 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Pau Sabrià: “El sector lleter viu una situació crítica: estem venent la llet sota preu de cost”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Pau Sabrià: "El sector lleter viu una situació crítica: estem venent la llet sota preu de cost"
Loading
/

Fotografia: Unió de Pagesos 

“El sector lleter català passa per un dels moments més crítics de la història”. Així comença la carta que Pau Sabrià, estudiant de veterinària de família ramadera de Parlavà, ha enviat a tots els mitjans de Catalunya per denunciar la situació que viu actualment el sector. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb ell per saber més detalls sobre el tema.

Sabrià explica que han pujat els preus de les matèries primeres com els cereals, la llum, el gasoil o els recanvis. En canvi, assegura que el preu de la llet és el mateix que fa quaranta anys. Explica que, ara mateix, estan venent la llet “sota preu de cost”.

Pau Sabrià ha explicat que la seva família és de tradició ramadera, i es mostra molt preocupat pel futur de granges com la seva, granges petites de poques vaques. En el comunicat explica que en el que queda d’any, tancaran vuit granges de vaques de llet al Baix Empordà. Això, diu, demostra el “perill d’extinció del model de ramaderia familiar, un dels últims grans reductes d’una manera de ser i d’entendre la vida molt particulars”. A més, destaca que el tancament de les granges afecta a molta gent.

És per això que Pau Sabrià també denuncia la falta de drets laborals en el sector. “Si comptéssim les hores que un ramader passa al camp i ho traslladéssim a un altre sector, molta gent es posaria les mans al cap”.

Per tot això, Pau Sabrià assegura que l’única solució possible per superar la crisi que pateix el sector lleter ha de venir per part de les administracions. “Cal establir una llei que fixi el preu mínim de compra al productor i de venda al consumidor”.

Recupera el programa complet aquí:

Supermatí – 22 novembre 2021

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios