10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

La pesca de corall vermell limitada a mínim 50 metres de profunditat

L'ordre ministerial també limita la pesca a 25 kilograms anuals a Catalunya i entre maig i octubre, però les entitats ecologistes asseguren que no és suficient

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La pesca de corall vermell limitada a mínim 50 metres de profunditat
Loading
/

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha aprovat l’ordre ministerial que limita la pesca de corall vermell a l’Estat. A partir d’ara a Catalunya només es podran pescar 25 kg anuals de corall a mínim 50 metres de profunditat.

L’aprovació d’aquesta ordre ministerial també marca una prohibició de pescar corall entre el novembre i l’abril. Amb aquest dictamen es preveu resoldre la preocupació de les entitats ecologistes. El neguit va arribar després que el govern de Mariano Rajoy donés 12 llicències de pesca de corall vermell.

Tot i això, Isabel Ruiz, secretària de l’entitat Amics de les Illes Formigues, ha assegurat a Ràdio Capital que en fan una valoració negativa de l’ordre ministerial.

Des de l’entitat també s’ha volgut denunciar que l’ordre ministerial havia d’anar acompanyada d’un estudi de l’estat del corall vermell. Però Ruiz ha explicat a Ràdio Capital que no s’ha presentat cap document i ha criticat al govern espanyol actual.

L’associació els Amics de les Illes Formigues ha assegurat que no està bé que es segueixi pescant i que s’ha de limitar. És per això que demanen la moratòria per protegir l’espècie. Ara per ara a Catalunya hi ha una prohibició de la pesca de corall vermell en aigües interiors fins al 2027. I a Espanya, amb la nova ordre, s’ha rebaixat a 150 kilograms anuals per pescador.

La pesca de corall vermell estarà limitada a 25 kilograms

El control de la pesca de corall vermell es farà mitjançant efectius de la Secretaria General de Pesca, tres a les comarques de Girona. L’equip s’encarregarà de limitar a 25 kilograms la pesca entre el Cap de Begur i Arenys de Mar.

Pesca de Corall vermell
Mapa de competències de les aigües exteriors | Imatge de Ràdio Capital

És entre aquests dos punts que la pesca de corall és competència de l’Estat Espanyol. En canvi, la Generalitat té la jurisprudència entre França i el Cap de Begur i Arenys de Mar cap al sud.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -