25.4 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Els pescadors d’arrossegament, indignats amb Madrid

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els pescadors d’arrossegament catalans amenacen de no fer la veda biològica si Madrid no els assegura per escrit que cobraran un ajut. Fa 3 anys que duen a terme les interrupcions i encara no han cobrat els diners que els correspon, segons marca la llei.

El president de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors de Catalunya, Eusebi Esgleas, s’ha mostrat indignat per aquest fet i ha reiterat que les aturades són necessàries a nivell biològic. Tot i això, ha qualificat de vergonyós que els mariners ho hagin de pagar amb el seu atur i ha alertat que la situació és d’emergència per als pescadors, les seves famílies i les empreses. Durant la veda, d’un mes o més, els pescadors han de gastar atur i això fa que no puguin jubilar-se quan els pertoca.

Fa quinze dies van tenir una reunió amb representants del ministeri d’Agricultura i Pesca, però no va haver-hi acord. Esgleas reconeix que els poden obligar a fer la veda, però assegura que no pensen fer-la de forma voluntària. La llei que es va aprovar el 2014 deia que, de forma retroactiva, es podia pagar l’ajut del 2013 i que només es podria fer durant un període de 7 anys. De moment, però, els pescadors d’arrossegament catalans no han cobrat per cap any de veda des de llavors. Les vedes són competència del govern espanyol però que el 60% de l’ajut s’assumeix des de Brussel·les.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -