17.3 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

“Josep Pla va parlar de llibertat a l’Espanya franquista”

Entrevistem al Supermatí Antoni Martí Monterde, l'autor de “París, Madrid, Nova York. Les ciutats de lluny de Josep Pla”

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Divendres a la tarda es va presentar a la Fundació Pla de Palafrugell el nou llibre “París, Madrid, Nova York. Les ciutats de lluny de Josep Pla” d’Antoni Martí Monterde. En una entrevista al Supermatí, l’autor va explicar que es tracta d’un estudi literari sobre l’obra de Josep Pla, i narra 3 viatges seus a partir dels seus escrits. Segons Martí Monterde, “el fet que Pla sigui periodista i un escriptor en viatge és fonamental per entendre l’obra de Pla.”

El llibre explica la poètica del viatge i la poètica urbana de Pla a partir de 3 ciutats on ell va fer de corresponsal. A París, tal i com explica Monterde, la influència de Marcel Proust es va notar en el seu detallisme i manera de fer periodisme, de fixar-se en la part poètica de la ciutat, i no en la seva actualitat.

El llibre també parla de Madrid, on no escriu una crònica tan literària, però on es veu molt clar la importància del periodisme per la literatura catalana al llarg de la història.

En el capítol dedicat a Nova York, el llibre repassa escrits de Pla en els que, entre censures i llibertats limitades franquistes, Pla parla de l’Estàtua de la Llibertat.

El llibre ha rebut el Premi Joan Fuster d’Assaig i recull moltes més impressions i anècdotes de la vida periodística de Pla. Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Marc Giró presenta el seu llibre “Pijos” a Palafrugell el diumenge 23 de maig

La presentació tindrà lloc davant del nou estudi de Radio Capital, a la plaça del Centre Comercial Cavallers, el diumenge 23 de maig a les 12 h. Les invitacions ja es poden reservar a través de radiocapital.cat
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -