14.9 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Plaça Paco Font Marquès: el parc dels carrers Sant Pere i Santa Teresa ja té nova denominació gràcies als veïns i veïnes!

El procés popular convocat per l’Ajuntament de Begur per a escollir la nomenclatura d’aquest espai ha resultat tot un èxit amb la participació de més de 400 persones.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un total de 444 veïns i veïnes han escollit a través d’un procés participatiu convocat per l’Ajuntament de Begur i obert a tota la ciutadania la denominació del nou parc dels carrers Sant Pere i Santa Teresa. Així, aquest equipament del municipi inaugurat el juliol del passat any 2020 passarà a anomenar-se a partir d’ara plaça Paco Font Marquès.

Així ho han volgut les més de 400 persones que del 14 al 29 de març van emetre el seu vot en la urna ubicada a l’entrada de l’Ajuntament. Cada veí i veïna podia escollir la seva nomenclatura preferida entre les quatre opcions de nom que va proposar el consistori, i el resultat final de la votació ha estat el següent:

. Paco Font Marquès: 169 vots

. Isabel Pi i Ferrer “Senyoreta Isabel”: 129 vots

. Lluís Puig i Ferriol: 61 vots

. Lola Moret i Ferriol: 55 vots

. Vots nuls: 18 vots

. Vots en blanc: 12 vots

L’Ajuntament -que ara haurà de proposar en sessió plenària la nova denominació del parc- valora molt positivament la xifra de participació assolida en aquesta convocatòria i agraeix la implicació de totes les persones que han pres part en aquest procés.

Qui és Paco Font Marquès?

Francesc Font Marquès, “Paco Font” (Begur 1909 – Begur 1978), va ser emprenedor i “indià”. Emigrà a Ponce (Puerto Rico) durant els anys 30 i en tornar es va casar amb la begurenca Joana Mont Sagué. Visqueren feliçment tota la vida a la casa indiana coneguda com “Can Paco Font”, llindant a la nova plaça.

Aventurer i amant de la lectura, fou una persona de tarannà familiar i afable. Llicenciat en comerç internacional, va ser encarregat de la fàbrica Forgas de suro. Amb posterioritat va erigir una empresa de construcció i transports fins el darrer moment.

També fou alcalde de Begur a finals dels anys 50 i va realitzar nombroses obres de millora pel nostre poble. El seu compromís amb les persones, la seva bonhomia o humanitat van ser els trets que més el van caracteritzar. Generós, altruista i bondadós, fou un autèntic home de paraula. Un begurenc que sempre va tenir obertes per tothom les portes de casa seva i del seu despatx que la seva família ha mantingut intacte en honor a la seva memòria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xavier Cortadellas: “La història de la Bisbal va més enllà d’aquest municipi, és la història de la comarca”

Aquesta passada setmana es va presentar a l’arxiu comarcal del Baix Empordà el llibre ‘Història de la Bisbal. Retrat d’una vila cinccentista’ de Jordi Frigola d’Edicions Sidillà. L’autor ens va deixar a principis d’any, però d’aquest llibre en van parlar Santi Soler, Josep Matas, Carmen Marugán i Xavier Cortadellas. Per parlar-nos-en ens va visitar al Supermatí l'editor d'edicions Sidillà, Xavier Cortadellas.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -