19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Platja d’Aro desenvolupa el programa Fem Platja! 2023

L'objectiu prioritari de l’acció municipal és l’obtenció dels principals estàndards de qualitat

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El programa Fem Platja! 2023 de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró es desenvolupa fins el 24 de setembre. Aquest inclou la gestió de la neteja de la façana marítima, el pla de socorrisme, com també altres aspectes relacionats amb els estàndards de qualitat o la informació ciutadana. L’equip humà està format per 48 persones i té un pressupost d’uns de 700.000 euros. Enguany, les dutxes i els rentapeus tot i estar instal·lats als punts habituals, no estan connectats per fer front a la sequera.

Gràcies al conjunt d’accions del programa, s’ha assolit la renovació de diversos guardons de qualitat vinculats al litoral del municipi: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira (i el Club Nàutic Port d’Aro). Tres espais que també acrediten el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Alhora, la Platja Gran, i com a novetat Sa Conca, també disposen del certificat Turisme per a tothom, en el marc del programa d’accessibilitat impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà. El Camí de Ronda de S’Agaró també és Itinerari Blau, un reconeixement per a recorreguts que uneixen platges amb Bandera Blava i amb un conjunt d’atractius i serveis.

Una de les tasques principals del programa són les accions de manteniment i neteja. L’empresa concessionària, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors. D’una banda, hi ha de matinada la gran maquinària de neteja, i d’altra banda, diversos equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda. També, s’ha instal·lat papereres de reciclatge, es reparteix gratuitament cendrers  reutilitzables i biodegradables i es disposa de dues barques. Una pròpia de l’Ajuntament per realitzar neteja a l’aigua en primera línia i l’altra segona embarcació per a les zones de difícil accés.

En matèria d’informació hi ha col·locats cartells amb temes d’interès general i en els mòduls de socorrisme informació d’interès sobre tots aquests serveis. La participació de l’usuari i la ciutadania es vehicula mitjançant un telèfon directe del Servei de Platges i amb bústies de suggeriments i enquestes.

Altres serveis que inclou el programa

El servei de salvament a càrrec de ProActiva, està vigent del 3 de juny al 24 de setembre amb presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca. Durant la temporada alta hi ha: cinc punts de socors, set cadires de vigilància, una torre i un Punt de Vigilància Avançat. També, disposa d’un servei propi d’embarcació de rescat, motocicleta per a desplaçaments interns i cinc desfibril·ladors (tres en espais fixos i dos mòbils). Alhora, es distribueixen gratuïtament fins a 2.000 braçalets per facilitar la localització de possibles infants extraviats i a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.

D’altra banda, s’apliquen mesures d’accessibilitat per facilitar el bany a les persones amb necessitats especials de mobilitat. Precisament, hi ha instal·lades 19 passeres a la sorra, i es disposa de sis cadires amfíbies, de diversos jocs de crosses amfíbies, i una grua d’elevació als llocs de socors de Sa Conca i de la Platja Gran amb c/ Miramar. També, destaquen les nou Línies de vida: un sistema de cordes a 1’40 metres d’alçada, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua de les persones amb dificultats de mobilitat.

Finalment, l’empresa Treballs Nàutic Mar realitza la col·locació i el manteniment de les boies de senyalització. En relació als serveis als usuaris, es tornen a instal·lar progressivament vestidors de fusta de lliure accés. A més, es pot gaudir de diverses plataformes aquàtiques mar endins i a la sorra de la Platja Gran del Miniclub. Altrament, es manté l’oferta d’àmbit privat dels darrers anys: cinc guinguetes de restauració, vuit punts de lloguer de gandules i ombrel·les, tres propostes d’esports nàutics i dos creuers marítims.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -