6.1 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Platja d’Aro distribueix 15.000 cendrers biodegradables a les platges aquest estiu

També s'instal·laran en grans dimensions puntes de cigarretes, pals de gelat, xiclets, pipes o taps d’ampolla- per recordar que aquests són alguns dels residus més habituals

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Dins del programa integral Fem Platja! 2020 de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’agaró es repartiran 15.000 cendrers de platja entre els banyistes. L’acció, que fa anys que es desenvolupa, presenta com a novetat la renovació del model, de 13 per 5 centímetres en forma piramidal de color marfil i personalitzats amb el logotip turístic de la població, però ara elaborats amb material biodegradable segons les normes ISO en aquest àmbit, que no genera microplàstics i que amb el temps es descomponen en biomassa, CO2 i aigua.

Simultàniament i per vuitè any consecutiu, també es desenvolupa una campanya de conscienciació ciutadana sobre el manteniment i neteja de les platges. Per fer-ho visible s’instal·len en els espais més concorreguts -al costat de les passeres de fusta o davant de les casetes de socors per exemple- elements de grans dimensions en escala 20:1 -puntes de cigarretes, pals de gelat, xiclets, pipes o taps d’ampolla- per recordar que aquests són justament alguns dels residus més habituals que es troben a la sorra. Se n’han programat una dotzena de jornades i les properes seran els divendres 21 d’agost a Sa Conca i 28 d’agost a Cala Rovira.

Una de les tasques principals de Fem Platja! -actiu del 6 de juny al 27 de setembre- són les accions de manteniment i neteja. L’empresa concessionària, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors, on hi treballa, d’una banda, cada matinada la gran maquinària de neteja, i de l’altra, diversos equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda. També es disposa d’una barca pròpia de l’Ajuntament per realitzar neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja d’aquelles zones de difícil accés.

 

Enguany el programa ha incorporat noves mesures incloses en el Pla d’Accions per al Reinici Econòmic Local davant el Covid-19: higienització dels serveis bàsics (lavabos, dutxes i rentapeus), dispensadors públics de gel hidroalcohòlic, generació de sectors a les platges per garantir-ne els aforaments segons les distàncies de seguretat i la creació de la figura de 35 informadors al ciutadà que intervindran en tot l’àmbit urbà i també a la façana marítima. Uns informadors que s’afegeixen a l’equip humà habitual de 48 persones, i un pressupost addicional de 250.000 euros que amplia l’inicial de 725.000 euros previstos per aquesta anualitat. Un conjunt d’accions mitjançant les quals s’ha assolit la renovació de diversos guardons de qualitat: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que acrediten també han aconseguit el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies