19.4 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

Platja d’Aro vol començar les obres del Passeig Marítim l’any 2024

Tres anys després del temporal Glòria, Platja d'Aro es prepara per començar el procés de reurbanització del Passeig Marítim

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ja fa més de tres anys que el temporal Glòria va provocar greus afectacions en diverses poblacions de la costa catalana. Platja d’Aro va veure com el seu Passeig Marítim no resistia els efectes del temporal, que va patir greus destrosses per la força de les onades. Tres anys més tard, i després de reconstruir els danys, Platja d’Aro es prepara per començar el procés de reurbanització d’aquest Passeig Marítim.

El projecte de reurbanització es divideix en dues fases diferenciades. La primera contempla les obres que es volen fer per unir el Port d’Aro amb el Passeig Marítim de la Platja Gran, que l’ajuntament tirarà endavant juntament amb la Dirección General de Costas del Estado. En el proper ple es vol aprovar la cessió dels terrenys i acords per començar la construcció del pont, que es preveu que es comenci a construir a principis de la tardor de 2023.

En paral·lel hi ha la creació del Programa Funcional del Passeig Marítim, el que recorre la Platja Gran. El passat mes de novembre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró va obrir un procés participatiu entre la ciutadania per definir el Programa Funcional del Passeig Marítim de Platja d’Aro. D’aquesta manera, tal com explica l’alcalde del municipi, Maurici Jiménez, es va poder recollir l’opinió dels ciutadans sobre les diverses possibilitats d’usos de l’espai. Ara n’estan analitzant els resultats.

A finals d’aquest mes de febrer el consistori mostrarà els resultats d’aquesta enquesta a la ciutadania. Aquestes obres s’hauran de fer per trams, ja que el cost és elevat. Maurici Jiménez preveu que les reformes a aquesta zona puguin començar l’any que ve.

La unió del Passeig amb el Port d’Aro

Les obres començaran per la part sud del Passeig. La primera actuació serà la creació d’aquesta plataforma que unirà el Passeig Marítim amb el Port d’Aro. La idea és continuar cap al nord fins a Cavall Bernat. Maurici Jiménez espera que les obres estiguin enllestides en uns tres o quatre anys.

Maurici Jiménez reconeix que aquesta serà una “obra important”, ja que amb la reforma volen evitar que hi hagi grans destrosses com les que van patir durant el temporal Glòria. Per tant, hauran de reformar gran part de la infraestructura.

La proposta de Costes de l’Estat perquè el Passeig resisteixi temporals com el Glòria, és fer la instal·lació d’un sistema de rocalla enterrat sota uns 6 metres de la platja perquè les ones puguin xocar-hi i perdre força. La recomanació que els han fet a l’ajuntament és instal·lar aquest sistema, com a mínim, fins a la meitat del Passeig.

Maurici Jiménez explica que a l’hora de redactar i executar el projecte hauran de seguir la recomanació dels experts per evitar repetir unes destrosses com les que van patir amb el temporal Glòria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -