13.2 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

Platja d’Aro vol eliminar els cotxes de l’Avinguda per posar-hi les terrasses

En un dels trams de l'avinguda no hi podran passar cotxes a partir del migdia, i en un altre s'eliminarà la zona blava. Tot plegat, per garantir les distàncies per la crisi sanitària pel coronavirus

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Platja d’Aro vol eliminar els cotxes de l’Avinguda per posar-hi les terrasses
Loading
/

La imatge del centre de Platja d’Aro pot canviar de forma important a partir de la setmana que ve i durant tot l’estiu. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro té sobre la taula una mesura per assegurar que les terrasses poden obrir aquest any amb les distàncies de seguretat necessàries pel coronavirus, i que hi ha prou espai per passejar. S’ha decidit barrar el pas als cotxes a una part de l’avinguda que creua el municipi a partir del migdia, i eliminar la zona blava a la resta. A l’asfalt s’hi col·locaran les terrasses. La proposta es presentarà aquesta setmana als empresaris de la zona, que la veuen amb bons ulls.

La proposta divideix l’avinguda en dos trams:

  • El tram entre el giratori del doctor Trueta (on hi ha la farmàcia Sala) fins al giratori situat davant del McDonalds i l’Ajuntament. Aquí, no es deixaran passar cotxes a partir de les 12 del migdia. Les terrasses es podran col·locar a l’asfalt a partir del migdia. Això sí, s’habilitarà un pas de seguretat i s’estudia com garantir l’accés als hotels.
  • En tram entre el giratori del McDonalds i la sortida de Calonge. Aquí, com que la vorera és àmplia, s’eliminarà la zona blava i les terrasses es col·locaran on aparquen els cotxes.

La proposta es durà a una reunió amb els empresaris aquest dijous, per demanar-los l’opinió i consensuar els detalls. Si tira endavant, a partir de dilluns ja es començaran a pintar les senyalitzacions, perquè estiguin llestes quan el municipi entri a la Fase 1 de la desescalada, que permet obrir les terrasses al 50% d’ocupació.

Manel Canadell, el president de l’ADEM, l’associació d’empresaris de Castell – Platja d’Aro, veu amb bons ulls la mesura. Ho ha dit en declaracions a Ràdio Capital de l’Empordà.

A més, s’habilitaran dos aparcaments perifèrics. Un d’ells se situarà a la zona dels Estanys gràcies a la cessió d’un terreny de més de 4.000 metres quadrats. I un altre a la part est del municipi, a la’arcament de l’antiga discoteca Paladium, de més de 4.000 metres quadrats.

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, explica a Ràdio Capital de l’Empordà que l’objectiu és assegurar la seguretat sanitària a l’etapa post-COVID19.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -