24.2 C
Pals
Diumenge, 19 setembre 2021
- Publicitat -

Platja d’Aro vol eliminar els cotxes de l’Avinguda per posar-hi les terrasses

En un dels trams de l'avinguda no hi podran passar cotxes a partir del migdia, i en un altre s'eliminarà la zona blava. Tot plegat, per garantir les distàncies per la crisi sanitària pel coronavirus

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La imatge del centre de Platja d’Aro pot canviar de forma important a partir de la setmana que ve i durant tot l’estiu. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro té sobre la taula una mesura per assegurar que les terrasses poden obrir aquest any amb les distàncies de seguretat necessàries pel coronavirus, i que hi ha prou espai per passejar. S’ha decidit barrar el pas als cotxes a una part de l’avinguda que creua el municipi a partir del migdia, i eliminar la zona blava a la resta. A l’asfalt s’hi col·locaran les terrasses. La proposta es presentarà aquesta setmana als empresaris de la zona, que la veuen amb bons ulls.

La proposta divideix l’avinguda en dos trams:

  • El tram entre el giratori del doctor Trueta (on hi ha la farmàcia Sala) fins al giratori situat davant del McDonalds i l’Ajuntament. Aquí, no es deixaran passar cotxes a partir de les 12 del migdia. Les terrasses es podran col·locar a l’asfalt a partir del migdia. Això sí, s’habilitarà un pas de seguretat i s’estudia com garantir l’accés als hotels.
  • En tram entre el giratori del McDonalds i la sortida de Calonge. Aquí, com que la vorera és àmplia, s’eliminarà la zona blava i les terrasses es col·locaran on aparquen els cotxes.

La proposta es durà a una reunió amb els empresaris aquest dijous, per demanar-los l’opinió i consensuar els detalls. Si tira endavant, a partir de dilluns ja es començaran a pintar les senyalitzacions, perquè estiguin llestes quan el municipi entri a la Fase 1 de la desescalada, que permet obrir les terrasses al 50% d’ocupació.

Manel Canadell, el president de l’ADEM, l’associació d’empresaris de Castell – Platja d’Aro, veu amb bons ulls la mesura. Ho ha dit en declaracions a Ràdio Capital de l’Empordà.

A més, s’habilitaran dos aparcaments perifèrics. Un d’ells se situarà a la zona dels Estanys gràcies a la cessió d’un terreny de més de 4.000 metres quadrats. I un altre a la part est del municipi, a la’arcament de l’antiga discoteca Paladium, de més de 4.000 metres quadrats.

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, explica a Ràdio Capital de l’Empordà que l’objectiu és assegurar la seguretat sanitària a l’etapa post-COVID19.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien l’espoliació dels últims exemplars de corall vermell en les aigües de Sant Feliu de Guíxols

El corall ha estat espoliat malgrat que la seva pesca ha estat prohibida per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol. Ara, hauran de passar almenys quatre generacions per poder observar un exemplar similar. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -