22.1 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

Platja d’Aro vol mobilitzar 200 pisos buits per lloguer assequible i reformar el passeig marítim

L'Ajuntament de Platja d'Aro ha detectat 370 habitatges buits i vol mobilitzar-ne 200 per a lloguer assequible, oferint incentius als propietaris. El consistori col·laborarà amb agents immobiliaris per incloure un 40% d'aquests habitatges a la borsa pública. A més, planegen reformar els dos quilòmetres del passeig marítim, amb el projecte previst per a l'estiu del 2025.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Platja d’Aro (Baix Empordà) vol mobilitzar 200 pisos buits per destinar-los a lloguer assequible oferint incentius als propietaris. L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que han detectat 370 habitatges desocupats durant tres anys perquè no han generat factures de llum ni d’aigua. L’objectiu del consistori, amb l’ajuda dels agents de la propietat immobiliària, és aconseguir redirigir-ne un 40% cap a la borsa pública d’habitatge per atendre les demandes de les famílies en situació de vulnerabilitat. En paral·lel, l’Ajuntament també s’enfoca en una de les seves prioritats de mandat: la reforma dels 2 quilòmetres de passeig marítim, amb la intenció de tenir el projecte llest l’estiu del 2025.

De les 28.000 habitatges que té Platja d’Aro, uns 4.000 estan ocupats tot l’any. La resta es reparteixen entre habitatges d’ús turístic, amb 3.300 llicències actives, i segones residències. Segons l’alcalde, els propietaris d’aquests xalets i apartaments hi passen almenys quinze dies a l’any per vacances, i sovint els lloguen als turistes quan no hi són.

Jiménez admet que el decret de la Generalitat per limitar els habitatges d’ús turístic no és efectiu per resoldre els problemes d’habitatge a Platja d’Aro. Tot i així, el consistori treballa per activar altres vies que permetin atendre les demandes de sostre de les famílies que passen per serveis socials, actualment unes 170.

L’alcalde considera que construir habitatge protegit té terminis massa llargs i que mobilitzar els habitatges buits és una solució més ràpida. Platja d’Aro ofereix avantatges als propietaris que posin els seus pisos a lloguer a través de l’ajuntament, com garantir el cobrament del lloguer, bonificar l’IBI, proporcionar una ajuda per reformes i fer-se càrrec de l’assegurança. De moment, ja han aconseguit sumar set pisos a la borsa municipal de lloguer i tenen la intenció d’aconseguir gestionar 200 lloguers.

En paral·lel, Platja d’Aro també permetrà que locals comercials i despatxos tancats es puguin reconvertir en habitatges, cosa que requerirà una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Això podria generar entre 400 i 500 habitatges més per a la borsa pública.

D’altra banda, la reforma del passeig marítim de Platja d’Aro, que s’estén al llarg de 2 quilòmetres, és una prioritat. Després del procés participatiu, es convocarà un concurs d’idees aquest juliol, amb la previsió de conèixer la proposta guanyadora l’estiu del 2025. L’obra costarà 300.000 euros, finançats a parts iguals pel Ministeri i el consistori.

La reforma preveu ampliar l’espai per a vianants i habilitar un carril bici durant l’hivern. L’alcalde vol iniciar les obres durant aquest mandat, amb l’objectiu de tenir el nou passeig marítim abans del 2027, per millorar l’estètica i les condicions del paviment actual.

Finalment, Jiménez ha parlat del contenciós amb l’Estat per la Llei de Costes, que afecta més de 850 propietaris a la primera línia de mar. El consistori espera una resolució aquest juliol per desafectar les propietats afectades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni activa el servei 24/7 a la deixalleria municipal

Per poder accedir a la deixalleria fora de l’horari habitual, es pot obrir la porta d’accés amb un codi vinculat al document d’identitat del titular de la taxa d’escombraries.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -