6.4 C
Pals
Divendres, 23 abril 2021
- Publicitat -

El ple de Sant Feliu aprova pujar l’IBI un 3,9% i 1 euro al mes la taxa dels residus

El govern ha aprovat aquests increments després de de quatre anys de congelació i malgrat les crítiques de l'oposició

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El ple municipal de Sant Feliu va aprovar l’augment d’un 3,92% en els rebuts de l’IBI i l’increment de la taxa d’escombraries de 12 euros anuals per a cada llar per l’encariment del cànon amb el qual la Generalitat grava la tona de residus no reciclats que es dipositin a l’abocador de Solius.

Aquestes revisions de les taxes es van votar separadament. Pel que fa a l’impost sobre béns imobles, el govern va aconseguir el suport de Guíxols des del Carrer després que s’inclogués una bonificació del 50% del rebut durant cinc canys per als contribuents que instal·lin plaques fotovoltaiques. Per la seva banda, ERC, JxCat i MES-UPM van posar en dubte aquest increment i van votar-hi en contra. Des d’Esquerra Republicana van argumentar que la situació econòmica no ha millorat per a moltes famílies i que caldria que l’augment fos progressiu. El regidor d’Hisenda, el socialista Josep M. Muñoz, va defensar que aquest increment s’ha aprovat després de quatre anys de congelació i una rebaixa prèvia del 2,5%. De totes maneres, el regidor no va tancar la porta a estudiar els impostos per a habitatges sense empadronats o de segona residència.

La taxa dels residus també pujarà per a industrials i per a llars, tot i que en aquest segon cas es va explicar que es tracta d’1 euro mensual per afrontar l’encariment del cànon de residus. L’oposició (GdC i JxCat amb MES) va votar-hi en contra i van criticar que encara no s’hagi fet front a la renovació del contracte d’escombraries que, després de diverses pròrrogues, continua encallat. ERC es va abstenir després que TSF i el PSC acceptessin una bonificació de l’impost d’obres en un 90% per a reformes per adaptar domicilis als requisits de persones amb discapacitats o dependència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ginestà ens presenten ‘L’Eva i la Jana’

Aquesta mitjanit Ginestà, la banda liderada pels germans Serrasolsas, han estrenat ‘L’Eva i la Jana’, el primer senzill del seu nou disc. La cançó explica la història de dues noies que es coneixen des de l’adolescència. El videoclip ha estat dirigit un cop més per Sara Hermo i Adrián Martos. La mescla i la masterització…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -