22.7 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

El ple de Sant Feliu aprova pujar l’IBI un 3,9% i 1 euro al mes la taxa dels residus

El govern ha aprovat aquests increments després de de quatre anys de congelació i malgrat les crítiques de l'oposició

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple municipal de Sant Feliu va aprovar l’augment d’un 3,92% en els rebuts de l’IBI i l’increment de la taxa d’escombraries de 12 euros anuals per a cada llar per l’encariment del cànon amb el qual la Generalitat grava la tona de residus no reciclats que es dipositin a l’abocador de Solius.

Aquestes revisions de les taxes es van votar separadament. Pel que fa a l’impost sobre béns imobles, el govern va aconseguir el suport de Guíxols des del Carrer després que s’inclogués una bonificació del 50% del rebut durant cinc canys per als contribuents que instal·lin plaques fotovoltaiques. Per la seva banda, ERC, JxCat i MES-UPM van posar en dubte aquest increment i van votar-hi en contra. Des d’Esquerra Republicana van argumentar que la situació econòmica no ha millorat per a moltes famílies i que caldria que l’augment fos progressiu. El regidor d’Hisenda, el socialista Josep M. Muñoz, va defensar que aquest increment s’ha aprovat després de quatre anys de congelació i una rebaixa prèvia del 2,5%. De totes maneres, el regidor no va tancar la porta a estudiar els impostos per a habitatges sense empadronats o de segona residència.

La taxa dels residus també pujarà per a industrials i per a llars, tot i que en aquest segon cas es va explicar que es tracta d’1 euro mensual per afrontar l’encariment del cànon de residus. L’oposició (GdC i JxCat amb MES) va votar-hi en contra i van criticar que encara no s’hagi fet front a la renovació del contracte d’escombraries que, després de diverses pròrrogues, continua encallat. ERC es va abstenir després que TSF i el PSC acceptessin una bonificació de l’impost d’obres en un 90% per a reformes per adaptar domicilis als requisits de persones amb discapacitats o dependència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sting captiva a Cap Roig amb els seus himnes atemporals

Sting conquista el públic de Cap Roig, que es meravella escoltant en directe temes com 'Roxanne', 'Every breath you take' o 'So Lonely'.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -