14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell impulsarà una Oficina d’Atenció a la Víctima

Aquest és un dels objectius del 2023, juntament amb la posada en marxa de l'APP M-7 que connectarà el cos amb la ciutadania

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell impulsarà una Oficina d’Atenció a la Víctima, entre d’altres objectius per aquest 2023. S’ha anunciat en l’acte oficial de commemoració del Patró de la Policia Local que s’ha celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell. Aquesta cita anual ha servit per reconèixer i posar en valor la tasca que realitza el cos de seguretat local.

Tal i com és habitual, al llarg de l’acte s’ha felicitat públicament a diversos agents del cos per la seva intervenció en actuacions de mèrits al servei de la comunitat. I també han estat reconeguts membres d’altres cossos de seguretat de Bombers i de Mossos d’Esquadra, per la seva col·laboració amb la Policia Local.

L’acte ha comptat amb l’assistència aproximadament d’unes 250 persones, entre els quals hi havia també membres d’altres policies locals, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional que han estat presents en aquest acte.

Les novetats per aquest 2023

Durant el seu discurs, el cap de la Policial Local de Palafrugell, David Puertas, ha reivindicat el cos però també ha esmentat que “és un fet que la delinqüència ha evolucionat, s’ha especialitzat i s’ha tornat més itinerant. I per aquest motiu els cossos policials han de col·laborar plegats i també evolucionar”. 

Però la Policia Local mira cap al futur i per aquest any 2023 ha presentat dos dels seus principals objectius. El primer l’eina tecnològica M-7, que es posarà en marxa el proper mes de febrer i que suposa una connexió directa entre ciutadania el cos policia a través d’aquesta aplicació que oferirà múltiples serveis per donar una resposta ràpida i eficient. L’M-7 també permetrà incidir d’una manera més segura amb els grups de risc, especialment gent gran i víctimes de violència masclista. Lligat amb això, el segon objectiu per aquest nou any és la creació de la Oficina d’Atenció a la Víctima. 

Un any de millora

Pel que fa referència a les dades que s’han donat cal destacar, en primer lloc, la millora dels sistemes de videovigilància estàtica i de captació de matrícules. Enguany les càmeres han vigilat gairebé 29.000.000 de matrícules, de les que ens ha fet una alerta preventiva sobre 6.443 vehicles que es trobaven introduïts com a sospitosos de venir a cometre delictes al municipi. Dades compartides amb el Cos de Mossos d’Esquadra principalment i amb la resta de Policies Locals i FFCCSS de l’estat.

També s’ha destacat que la Policia Comunitària, aquest any celebra el seu 30è aniversari de la seva creació. A tall d’exemple, en el darrer any ha obert 136 casos de convivència i mediació als que s’està fent seguiment. També han treballat en 285 habitatges ocupats, geolocalitzats i classificats en funció del seu interès social o policial, amb diferents tipus de seguiment policial.  S’han realitzat un miler d’hores de patrullatge a peu pels diferents barris de la població. I s’han realitzat xerrades sobre civisme, convivència i drogues arribant a 1.200 alumnes de 1er i 2on d’ESO. 

D’altra banda, pel que fa referència a la unitat de Seguretat Ciutadana, el darrer any s’ha donat cobertura a 16.025 Serveis. D’aquests, s’han derivat un centenar de detinguts. S’ha fet una gran tasca preventiva i s’ha donat una reacció immediata i eficaç als diferents incidents. És la Unitat més gran de la Policia, donant servei les 24 hores del dia, amb una gran professionalitat i dedicació.

La unitat de Policia Administrativa, de recent creació, ha permès treballar en aquells aspectes administratius que tot i que fossin competència exclusiva de la policia local, no es podia donar resposta. A tall d’exemple algunes dades són la tramitació de més d’un miler d’actes per infracció a la llei 18/2009 (mesures COVID), 1.900 actes per infraccions a l’0rdenança de convivència i civisme, 1.100 denúncies de la llei 4/2015 de protecció a la seguretat ciutadana, 15 infraccions per incomplir horari de tancament, 8 inspeccions a establiments, 33 peticions raonades i dos precintes cautelars (un a una discoteca i un a un club cannàbic). Aquesta Unitat és bàsica en tots els aspectes relacionats amb Joc, Espectacles, Oci Nocturn i la tramitació dels diferents aspectes administratius.

Des de la unitat de trànsit s’ha donat cobertura a 286 accidents, s’ha participat en 28 campanyes del servei català del trànsit en les que s’han realitzat 280 controls,  s’han realitzat 2 centenar d’alcoholèmies administratives, 63 penals, 22 drogotest positius, 5.714 denúncies per infraccions a les ordenances de trànsit, 518 denúncies pel SCT.  

Una altra unitat de recent creació ha estat la unitat canina, que malgrat l’estructura actual de la policia encara no permet tenir-la en un horari on es pugui optimitzar el seu servei, fins a la data ha permès realitzar 164 serveis en els que s’han realitzat 154 denúncies per tinença de substàncies estupefaents.

I finalment, també s’ha destacat l’entrada en funcionament, des del passat estiu, de la Oficina d’atenció al ciutadà conjunta entre Policia Local i Mossos d’Esquadra. Des de la seva inauguració, des de la policia local s’han tramitat 1.130 denúncies de ciutadans, 104 detinguts, 119 persones investigades penalment, 137 ordres judicials, 289 accidents i 214 informes d’accident. I el més important, hem avançat de manera decidida a una millor coordinació, complementarietat, eficàcia i eficiència entre els dos Cossos de Policia a Palafrugell, i també, que els nostres ciutadans tinguin una finestra d’atenció única a nivell de seguretat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós instal·larà un ascensor per unir la plaça del Pedró amb el Port Marina

Les obres per instal·lar l'ascensor començaran la setmana que ve i tindran un cost de 490.000 euros que assumirà de manera íntegra el Port Marina de Palamós.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -