Regidors i alcaldes del Baix Empordà han expressat el seu suport a l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, després de ser detinguda per negar-se a declarar davant de la justícia. S’investiga que es negués a retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament en períodes electorals.

L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, també de la CUP, posa èmfasi en la imatge d’Espanya a l’exterior. El consistori de Verges ha iniciat una campanya per animar els veïns a penjar estelades com a mostra de solidaritat. El mateix Sabater està sent perseguit per la delegació del govern espanyol per obrir l’Ajuntament el Dia de la Hispanitat.

Entrevista a Ignasi Sabater: “No busquem que ens detinguin i en facin la foto, però si passa, quedaran retratats a ulls de tothom”

Carles Ventura, regidor de la CUP a Torroella, denuncia el paper dels Mossos:

L’alcaldessa de Berga també ha rebut el suport de càrrecs d’ERC, com l’alcalde la Bisbal, Lluís Sais, i la segon tinent d’alcalde de Palamós, Maria Puig:

I el líder de l’oposició de l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer, ha estat explícit: “Mossos. Sóc a casa. M’espero?”