11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

La portada – 02-11-2016

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’orquestra gerunda, fa 25 anys. Aquesta orquestra mítica, va néixer el 1991 a Pals amb músics que provenien de la Maravella o la Principal de La Bisbal.

Si bé és cert que la formació inicial tenia més músics (o almenys això recordo de la festa major del poble) no ho és menys que una fita com aquesta, i més en els temps que corren, és motiu de celebració.

Sembla que les orquestres de festa major siguin formacions gairebé de segona, o això és el que opina molta gent quan veu determinats cartells. Res més allunyat de la realitat. Mentre grups de pop i rock que omplen escenaris i camps de futbol, arriben amb els seus instruments i poca cosa més a tocar en un lloc on ja està gairebé tot muntat, durant molts anys han viatjat amb els seus camions, amb el seu propi material (i per tant, invertint en equips de llum i so), tècnics, etc…

Són com el cargol que va amb la casa a sobre. Van de poble en poble, traslladant equips, personal, músics i instruments. Es canvien, moltes vegades dins el camió i quan surten a l’escenari, ho donen tot com el que més.

Segurament, tocar en una orquestra, sigui una de les feines més dures que pot fer un músic. Són gairebé els artistes totals i es mouen entre un futur incert (per com han evolucionat les festes i les programacions a les cada vegada més reduïdes sales de ball) i un passat gloriós. Cal no oblidar que la Gerunda és un esqueix de la maravella o la principal de la bisbal, però al seu torn, aquestes, bevien de les grans orquestres janio martí, la caravana de Xavier Cugat o altres formacions que recollien la tradició més glamurosa dels clubs nocturns, cabarets i sales de balll.

Així doncs, que la gerundi faci el seu primer quart de segle m’ha fet il·lusió i quan he llegit la notícia al web de Ràdio Capital, no m’he pogut estalviar un somriure i una mirada de record a quan la festa de pals tenia coses tan comuns i tan especials, com el concert i el ball de la gerundi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Platja d’Aro impulsa un protocol pioner a Catalunya per prevenir i combatre l’assetjament a infants i adolescents

És comú per a escoles, institut, activitats extraescolars i de lleure i posa el focus en l'educació emocional
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -