7.2 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

La portada – 02-11-2016

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’orquestra gerunda, fa 25 anys. Aquesta orquestra mítica, va néixer el 1991 a Pals amb músics que provenien de la Maravella o la Principal de La Bisbal.

Si bé és cert que la formació inicial tenia més músics (o almenys això recordo de la festa major del poble) no ho és menys que una fita com aquesta, i més en els temps que corren, és motiu de celebració.

Sembla que les orquestres de festa major siguin formacions gairebé de segona, o això és el que opina molta gent quan veu determinats cartells. Res més allunyat de la realitat. Mentre grups de pop i rock que omplen escenaris i camps de futbol, arriben amb els seus instruments i poca cosa més a tocar en un lloc on ja està gairebé tot muntat, durant molts anys han viatjat amb els seus camions, amb el seu propi material (i per tant, invertint en equips de llum i so), tècnics, etc…

Són com el cargol que va amb la casa a sobre. Van de poble en poble, traslladant equips, personal, músics i instruments. Es canvien, moltes vegades dins el camió i quan surten a l’escenari, ho donen tot com el que més.

Segurament, tocar en una orquestra, sigui una de les feines més dures que pot fer un músic. Són gairebé els artistes totals i es mouen entre un futur incert (per com han evolucionat les festes i les programacions a les cada vegada més reduïdes sales de ball) i un passat gloriós. Cal no oblidar que la Gerunda és un esqueix de la maravella o la principal de la bisbal, però al seu torn, aquestes, bevien de les grans orquestres janio martí, la caravana de Xavier Cugat o altres formacions que recollien la tradició més glamurosa dels clubs nocturns, cabarets i sales de balll.

Així doncs, que la gerundi faci el seu primer quart de segle m’ha fet il·lusió i quan he llegit la notícia al web de Ràdio Capital, no m’he pogut estalviar un somriure i una mirada de record a quan la festa de pals tenia coses tan comuns i tan especials, com el concert i el ball de la gerundi.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies