10.1 C
Pals
Dissabte, 30 maig 2020

La portada – 22-11-2016

El més llegit

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

El Baix Empordà, a la fase 2 a partir del dilluns

Entre les diverses activitats permeses hi ha la de banyar-se a les platges gironines com també obrir l'interior dels restaurants però amb un 40% d'aforament

L’Ajuntament de Palafrugell responsabilitza al servei de costes de la reparació de la platja del Golfet

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, en resposta al comunicat de l'associació Salvem el Golfet, ha afirmat, en declaracions a...

El personal de Palafrugell Gent Gran reclama millores salarials i laborals

En una concentració a l’entrada del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran, el personal sanitari s’ha reivindicat demanant que millorin el material de protecció sanitària com també recuperar part del seu sou
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

 

El 1985 es va publicar la cançó We are the world. Sota el nom, USA for Africa, Stevie Wonder Lionel Richie, Michael Jackson, Diana Ross, Bob dylan i moltes altres “estrelles de la música” de l’època, van crear aquest hit, per ajudar a mitigar la fam a l’Àfrica.
Aquella cançó va esdevenir un himne que, només amb la recaptació per les vendes de discos, va suposar una bona empenta. Tanmateix, la veritable contribució d’aquella història, va ser en la conscienciació de la situació que vivien països com Etiòpia, un dels més castigats.
De sobte, el món (que ja es començava a acostumar a veure imatges de nens esquelètics per la fam), prenia consciència del problema i es mobilitzava per fer-hi alguna cosa. Els artistes del “We are the world” hi van contribuir enormement fent arribar un missatge en positiu. En favor de la mobilització i de la necessitat de fer-hi alguna cosa.
Tot allò va ser possible, perquè aquells artistes eren referents. Amb els seus defectes i virtuts, eren gairebé únics i la seva capacitat d’incidència era enorme. Tant és així, que quan penso en el paper que hauria de tenir la música en la construcció d’un món i d’una societat millor, em venen al cap històries com aquesta.
És ben cert que la música és plena de noms propis que han fet molt per la cultura i l’humanisme, però no ho és menys, que a mesura que ha avançat el segle XXI, cada vegada és més difícil imaginar un nou “we are the world”.
Ben a prop hi tenim artistes molt compromesos. Amb lletres, missatges i actituds que reivindiquen i busquen construir un món millor i més just. Però la societat ja no respon igual a les crides que es fan des dels escenaris.
Em resulta perillós, pensar que la música sigui innòcua en les consciències de la gent i pugui acabar esdevenint un mer entreteniment. Si la música perd la capacitat transformadora. Si els músics només aspiren a vendre discos, entrades o plays a l’spotify, on queda el paper transformador que havia tingut?
Que sigui inconcebible pensar en un nou “we are the world”, al Segle XXI, diu molt poc de la música per sí mateixa, però sobretot, diu molt poc de tots nosaltres que, consumint més música que mai en la història, segurament sigui el moment en què li donem menys importància, de la història.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El pla de xoc de Calonge i Sant Antoni contra la COVID-19 segueix sense aprovar-se

L'equip de govern de Calonge (ERC i Avancem) sí que va aconseguir aprovar l'ampliació de les terrasses i la bonificació de la taxa d'ocupació, però Junts, PSC, Republicans i PP van votar en contra d'altres mesures per ser "insuficients" i per la "irresponsabilitat de l'Executiu"

Aprovat per unanimitat un pla de recuperació que supera el milió d’euros a Sant Feliu de Guíxols

El Pla orienta les accions de treball a tres grans àmbits, el teixit social, el teixit econòmic i el teixit associatiu

No hi haurà càmera de control al barri vell de Palamós aquest estiu

L’Ajuntament ha decidit ajornar fins a la tardor la posada en marxa del nou sistema de control del trànsit al barri Vell previst per...

Les autoescoles del Baix Empordà reobren l’1 de juny però no es podrà treure el carnet

L'Associació d'Autoescoles de Girona ha decidit que les autoescoles obriran dilluns ja que el govern espanyol ha aprovat el nivell 2 per a la...

Crítiques entre partits polítics per la runa retirada per costes a Platja d’Aro

Mentre el consistori reitera que és l'Estat espanyol l'únic responsable de cara a retirar la runa de la platja de Platja d'Aro, el partit SOM Castell-Platja d'Aro assegura que el govern municipal fa mala praxi

Altres notícies