3.4 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

Presenten ‘Fer-se totes les il·lusions possibles’, el volum amb textos inèdits de Pla

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

Santa Cristina bonificarà un 30% de l’IBI d’aquells qui instal·lin energies renovables

En el cas d'instal·lacions comunitàries es farà una rebaixa del 5% de l'impost a cada veí
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

«Res em fa il·lusió. Quan em parlen de la felicitat, la cursileria de la paraula em fa rebentar de riure. L’ideal consisteix en fer-se totes les il·lusions possibles i no creure en cap. Decepcionant, depriment, però ¿què hi voleu fer?». 

Fer-se totes les il·lusions i no creure en cap. Aquest és el tarannà que recorre les pàgines de Fer-se totes les il·lusions possibles i altres notes disperses, el volum amb textos inèdits de Josep Pla que Destino presenta el proper dimarts. L’edició és a càrrec de Francesc Montero, investigador de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona.

Són escrits que l’autor palafrugellenc havia previst incloure en un volum de l’Obra Completa, que s’hauria titulat Noves notes disperses o Vagues notes disperses. Havia de donar continuïtat al dotzè volum, de l’any 1969, que havia sortit amb el títol de Notes disperses i que constava d’anotacions d’èpoques diverses, desiguals tant en la seva extensió com en la intenció o tipologia, com l’aforisme, l’assaig curt o l’anotació de dietari. Però segons s’apunta al pròleg, aquells escrits van quedar al calaix a l’espera que les circumstàncies fossin més favorables. Francesc Montero, membre de la Càtedra Josep Pla i de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la UdG, ha recopilat el material inèdit, que es publica tant en català com en castellà. Segons l’editor, són textos del Josep Pla observador agut de la realitat del país dels 50 i 60, l’escèptic ben informat, el reporter precís, cronista fidel de la vida quotidiana i mestre del retrat literari.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

David Casadellà: “Encara no he rebut els ajuts per les destrosses del Glòria”

El productor de Poma Girona va perdre 5 hectàrees l’any passat i encara no ha rebut les subvencions

Altres notícies