6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Executen els treballs de prevenció d’incendis i millora forestal al camí de ronda de Palamós

Les tasques són a càrrec d’una empresa especialitzada i s’emmarquen dins el projecte que ha permès la millora del tram del camí de ronda de 3,5 Km, que uneix el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha encarregat l’inici de les feines de prevenció d’incendis i de millora forestal en els espais naturals per on passa el camí de ronda, concretament el seu tram comprès entre el nucli urbà i la platja de Castell.

Aquestes tasques són a càrrec d’una empresa especialitzada que en l’actualitat executa aquests treballs, els quals s’emmarquen dins el projecte “infraestructura verda multifuncional, per a passejar, fer esport, conèixer la natura, la cultura i la història de Palamós”, que entre 2020 i 2021, va fer possible la restauració i millora de la secció del camí de ronda de 3,5 Km, que uneix sense interrupcions el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell, fent el recorregut, més accessible, més còmode i atractiu, millorant la sostenibilitat i mobilitat del municipi en facilitar l’accés sense la necessitat de fer servir vehicles de motor.

Els treballs previstos consisteixen en actuacions de prevenció d’incendis principalment en els àmbits del parc de Cap Gros i la pineda d’en Gori, així com la millora forestal d’aquests espais per tal de potenciar la biodiverisitat i la millora de les masses forestals, diversificant el mosaic ecològic i paisatgístic.

Amb aquest objectiu també es faran tasques per a l’eliminació de flora exòtica invasora, des de la cala dels Pots fins a la platja de Castell, amb l’extracció de les plantes al·lòctones amb comportament invasiu, que amenacen la conservació de la  diversitat florística d’aquest àmbit. Es tracta d’iniciar actuacions de control i eliminació sobre plantes com  la figuera de moro, l’ungla de gat,  l’ailant, catalogades  com a flora exòtica invasora,  i sobre d’altres que si bé encara no estan en el catàleg,  ja estan demostrant el seu potencial invasor, com senecis, aptèmies, sedums, kalanchoes o pittosporums.

En aquesta linia de treball cal destacar que l’Ajuntament de Palamós es va sumar l’any 2021 al projecte de la Unió Europea “Life med cliffs”, coordinat pel Consell  Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut Botànic de Barcelona, i que treballa per millorar la gestió de les especies de plantes al·lòctones invasores.

Es preveu que els treballs de prevenció d’incendis, millora forestal i eliminació de flora exòtica s’allarguin fins a final d’any. Aquest projecte té un cost global d’uns 32.560 €, i compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -