10.8 C
Pals
Diumenge, 17 gener 2021

Se celebra el primer ple de la Cambra de Comerç de Sant Feliu

S'han establert les set comissions de treball i se n'ha renovat l'estructura i els objectius fixats de cara al proper mandat

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ja ha celebrat el primer ple del mandat on s’ha posat en marxa les noves comissions de treball. En total en són set i enguany presenten novetats pel que fa a la composició, als objectius i als fulls de ruta establerts.

Els àmbits d’aquestes comissions de treball són l’Ordenació del Territori, Sostenibilitat i Transport, Polígons Industrials, Indústries i Noves Tecnologies, Comerç i Turisme, Comerç Exterior, Ensenyament i, finalment, Arbitratge de conflictes. Des de la Cambra han afirmat, però, que en les properes setmanes es podria ampliar el nombre de grups en determinades matèries, o fins i tot al llarg del mandat. Tot dependrà de les necessitats que es detectin en cada moment.

Pere Ayach, amb Martí Banaset com a vocal adjunt, continuarà presidint la comissió de Territori. Faran seguiment dels projectes d’infraestructures previstos a la demarcació i l’àrea d’influència, a més de participar en la negociació i reunions de debat o informació respecte a la distribució de mercaderies. Ayach, per la seva banda, també presideix la comissió de Polígons Industrials, que analitza l’estat i situació de les zones logístiques i d’activitat econòmica.

Paral·lelament, el president de la Cambra, Eduard Bosch, amb Jordi Duch, estarà al capdavant de la comissió Industrial i de Noves Tecnologies, que aquests propers quatre anys haurà de vetllar per la transició cap al transport amb vehicles elèctrics i una xarxa ben dimensionada de punts de càrrega d’electricitat.

Pel que fa al Comerç i Serveis, s’ha reforçat la comissió sumant les competències de Turisme, amb Salvador Giraut, Lali Mas, Albert Sibils i Diego Arnaste. Entre els nous reptes, destaca l’estudi d’iniciatives per reduir el nombre de locals tancats en les zones comercials, el foment de noves associacions de botiguers i el treball coordinat amb les existents. La nova comissió de Comerç Exterior també vol avançar en les exportacions empresarials de la mà d’Eduard Bosch, Alícia de Maria i Emanuela Carmenati per guiar-les cap als canals internacionals i a missions a l’estranger.

Finalment, la comissió d’Ensenyament estarà presidida per Olga Vila, amb el seguiment de la implantació de la Formació Professional Dual a les empreses de la demarcació. La reivindicació d’una oferta potenciada i més variada de graus als instituts serà un dels altres objectius a complir.

Per tancar la llista de set comissions, es posarà en marxa una de nova, la d’Arbitratge, amb Emanuela Carmenati al capdavant amb la voluntat de treballar conjuntament amb el Tribunal Arbitral de Girona, que resol conflictes empresarials des de la mediació.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Mor el productor musical Phil Spector

La Covid ha acabat amb la vida del productor musical Phil Spector, que des del 2009 complia pena de presó per l’assassinat de l’actriu Lana Clarkson. Spector va ser conegut sobretot per crear la tècnica del mur de so, que consistia en gravar una gran quantitat de pistes d’acompanyament orquestral i superposar-les fins a crear…

Altres notícies