6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Primera edició del menú de la Gamba de Palamós a 13 restaurants

A partir d’avui 6 de maig i fins a l’11 de juny, un total de 13 restaurants certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, oferiran aquest menú.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A partir d’aquest divendres 6 de maig s’ha posat en marxa la primera edició del Menú de la Gamba de Palamós, que fins a l’11 de juny s’oferirà a un total de 13 restaurants de Palamós i d’altres municipis, certificats tots ells amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

La Gamba de Palamós és la protagonista d’aquests menús que cada restaurant ha elaborat segons la seva tipologia de cuina i que inclouen, l’entrant, un primer plat, el plat principal i les postres, amb vi i cafès. 

La majoria d’aquests menús (que van dels 45 € als 80 €) presenten la gamba fresca de Palamós, en la seva mida mitjana i la serveixen a la planxa o a la brasa, però també és inclosa en els suquets de peix, arrossos, fideus a la cassola, o bé en croquetes o tàrtar, entre altres propostes.

Es tracta concretament dels restaurants: L’Arcada, Bell Port, La Cala Taverna, Can Blau, Can Quel, Casamar (Llafranc), El Nàutic de Palamós, hostal La Fosca, hotel i restaurant Trias, La Palmera (S’Agaró), La Jovita per l’Esteve JV (Calonge), La Sala de l’Issac (Llofriu), i el Maria de Cadaqués.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós

Aquesta marca de Garantia, impulsada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, encapçala l’organització del menú, que inclou exclusivament restaurants certificats amb aquest prestigiós segell. La Marca de Garantia Gamba de Palamós vetlla per la qualitat d’aquest producte, assegurant la seva correcta traçabilitat i protegint el recurs.

Les mesures recollides al reglament de la Marca de Garantia asseguren la màxima qualitat del producte en termes de sabor, aroma, aspecte i frescor al llarg de tota la cadena productiva i comercial. A la llotja de Palamós s’examina rigorosament cada partida de gamba desembarcada, abans d’atorgar-li l’etiqueta de producte certificat.

Els pescadors de Palamós treballen conjuntament amb el sector científic i amb l’administració per implementar mesures que assegurin el futur del recurs pesquer mitjançant una explotació responsable del mar.

Des de 2013, d’acord amb les directrius europees, s’aplica a Palamós un pla de gestió de la pesquera de gamba vermella, pioner a la Mediterrània occidental, mitjançant el qual es determinen uns objectius de sostenibilitat i unes especificacions per assolir-los que concreten què es pesca, com es pesca, qui ho pot fer, on i quan.

Amb aquest menú, els restaurants certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, no només volen fer gaudir els sentits de qui el degusti, sinó que volen reconèixer la feina del sector pesquer palamosí oferint el producte més preuat d’aquesta flota pesquera.

Actualment hi ha prop de 200 establiments creditats amb la Marca de Garantia. Es tracta de barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila i també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb la finalitat de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós.

Fira de la Gamba de Palamós 2022

Dins els actes de promoció d’aquest producte, la Marca de Garantia Gamba de Palamós, organitza entre altres la Fira de la Gamba de Palamós, que té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir-la i sobretot per fomentar la seva qualitat. 

Enguany i després de l’aturada dels dos darrers anys per la pandèmia, la Fira torna a recuperar l’activitat, i ja té preparada la seva setena edició que tindrà lloc el dissabte 11 de juny, a l’espai de la llotja de Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -