20.3 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Procés participatiu a Palamós per canviar el nom de quatre carrers

Els habitants de Palamós hauran de proposar fins a quatre noms diferents per a tres carrers de nova creació i per substituir el carrer de l'ex-combatent franquista Remigi Robau i Morató.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana un nou procés de participació ciutadana per recollir propostes de noms per a carrers de nova creació al municipi. Aquest procés també servirà per canviar el nom del Carrer Remigi Robau i Morató per un que no estigui vinculat a l’època franquista.

Els tres carrers de nova creació estan al Pla de Nau, a Sant Joan. Aquests carrers apareixen després d’allargar el carrer d’Enric Vincke que actualment es troba en fase d’execució de la seva urbanització. De fet dos d’aquests nous carrers connectaran l’Enric Vincke amb l’avinguda de la Llibertat i el tercer ho farà entre l’Enric Vincke i el carrer de Núria. Els noms han d’estar relacionats amb els àmbits on estaran els carrers, la toponímia local tradicional o amb els senyals d’identitat i de la cultura de Palamós. Una altra opció serà “afegir noms de personatges rellevants, preferentment femenins”, com han explicat des de l’Ajuntament.

A aquests tres carrers s’hi sumarà un quart. Les propostes de canvi de nom al carrer de Remigi Robau i Morató. Una via dedicada a l’ex-combatent del bàndol franquista que va pertànyer a la Falange Española Tradicionalista-JONS. El canvi de nom s’ha aprovat per unanimitat seguint la Llei de la Memòria Històrica. Els noms proposats però només podran ser de dones, vinculades a Palamós o al Baix Empordà, i que faci mínim cinc anys de la seva mort.

Les propostes dels noms es podran fer al web de participació de l’Ajuntament de Palamós o amb les butlletes de l’Àrea de Participació Ciutadana. Després que el dia 31 de març finalitzi el període per recollir propostes de noms per aquests quatre carrers, el procés de participació ciutadana seguirà amb la tasca de la Comissió de Nomenclàtor que avaluarà que totes les propostes presentades compleixin els criteris establerts en cada cas.

Posteriorment, del dia 15 d’abril al 5 de maig, es durà a terme el procés de votacions de les propostes resultants; i finalment, els noms escollits es traslladaran a ple municipal per a la seva aprovació definitiva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els investigadors de la Fundació Alive no troben pops adults a les badies de Pals i Roses

Els experts atribueixen la situació, que volen continuar analitzant, al canvi climàtic i als propis cicles de l'espècie
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -