2.4 C
Pals
Diumenge, 23 gener 2022
- Publicitat -

Prohibit fer foc al bosc fins a mitjans d’octubre

El Departament ha prohibit fer foc al bosc entre el 15 de març i el 15 d'octubre

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha prohibit fer foc al bosc fins a mitjan d’octubre. La prohibició té l’objectiu d’evitar incendis forestals durant la temporada d’estiu.

Basant-se en el Decret 64/1995, el Departament ha decidit començar la prohibició de fer foc al bosc aquest dijous. Aquesta norma regula que als terrenys forestals no s’hi podrà començar cap foc.

La regulació especifica que no es pot encendre un foc a menys de 500 metres. La normativa també estipula que no es podrà fer foc encara que els terrenys no estiguin poblats d’arbres.

Queda prohibit des del 15 de març fins al 15 d’octubre fer foc al bosc

La prohibició també especifica que no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. Aquesta prohibició però pot ser aixecada si hi ha una autorització expressa per part del Departament d’Agricultura.

Des del Departament d’Agricultura també informen que tots els focs en zones d’esbarjo queden totalment prohibits. Només es permetrà fer foc si és dins d’una àrea recreativa i en parcel·les, que utilitzin barbacoes d’obres amb mataguspires.

La prohibició també inclou llençar objectes encesos o abocar escombraries i restes que puguin ser la causa de l’inici del foc. El problema serà quan arribi Sant Joan perquè el Decret també prohibeix llançar coets i focs d’artifici.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -