18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Set propostes a la votació final pels pressupostos participatius de Palamós

Millores de places, parcs i accessos, ampliació d’elements esportius en àmbits públics, adequació de parcs urbans o millora d’equipaments infantils, són el gruix de les propostes que es podran votar

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós segueix el procés de participació ciutadana que ha de concretar enguany la inversió de 200.000 € en millores d’equipaments i espais públics del municipi. En concret, s’han seleccionat set propostes per arribar a la votació final pels Pressupostos Participatius

Es tracta d’un procés inclòs en el marc dels Pressupostos Participats que agrupa, no només l’aportació econòmica prevista per aquest any, sinó també la de 2020, seguint la decisió del Consell de Participació Ciutadana de realitzar aquests processos cada dos anys amb l’objectiu de no carregar la ciutadania amb projectes de participació molt seguits i per respectar el ritme de desenvolupament dels diferents projectes escollits que es trobin en període d’execució.

L’actual procés de Pressupostos Participats es troba ara a la seva fase final després que s’hagin decidit les propostes que aniran al procés de votació dels Pressupostos Participats que s’iniciarà el mes d’agost. Es tracta d’un total de set propostes que es varen decidir en el taller participatiu ciutadà realitzat el dissabte passat, 24 de juliol, on es varen seleccionar entre els setze projectes validats tècnicament.

Les propostes que es posen a votació, són les següents:

  1. Millorar el  paviment del camí d’accés a la Bell-lloc, que va des de la fàbrica Nichirin fins al terme de Vall-llobrega. Reparació del mobiliari de les dues zones de lleure ubicades en aquest àmbit. Pressupost aproximat: 90.000 €.
  2. Adequació de la plaça Josep Sarquella per a nous possibles usos. Arranjar la superfície de sauló, les connexions elèctriques, els espais d’ombra i el mobiliari com taules i bancs. Pressupost aproximat: 90.000 €.
  3. Adequar l’àmbit del parc de l’Arbreda. Treure la tanca del carrer Jacint Verdaguer i fer una grada. Habilitar un lavabo públic. Repensar la zona de jocs infantils. Pressupost aproximat: 100.000 €.
  4. Millora dels parcs infantils. Proposta de l’espai que hi ha al costat del camp  de futbol. Pressupost aproximat: 50.000 €.
  5. Millora de les tres places situades al carrer Martí Montaner Coris i la del carrer Vincke. Pressupost aproximat: 80.000 €.
  6. Implantació d’elements esportius i de joc als espais públics de Palamós. Una zona a tenir en compte seria el que hi ha davant  la nau de 50 metres. Pressupost aproximat: 80.000 €.
  7. Adequació del parc urbà Molí de Vent per a fomentar les passejades i el contacte amb la natura. Pressupost aproximat: 50.000 €.

Procés de votacions

Del 20 d’agost al 5 de setembre es durà a terme el procés final de votacions, on els ciutadans decidiran quines d’aquestes set són les propostes on es destinaran els 200.000 euros d’inversió previstos.

Les votacions es podran fer de manera telemàtica, a través del web palamos-decidim.ddgi.cat, o bé mitjançant les butlletes de votació que es podran recollir, i un cop omplertes, també dipositar, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a l’edifici de l’Ajuntament, a la Biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” o bé a l’equipament municipal polivalent de les Galeries Carme.

L’Àrea de Participació Ciutadana també distribuirà un total de 10.000 butlletes entre els domicilis del municipi per tal de facilitar als ciutadans el procés de votació.

Un cop tancades les votacions (5 de setembre) i després de recomptar les propostes amb més vots, l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat definitiu d’aquest procés de participació ciutadana mitjançant un acte informatiu de retorn obert a tothom.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -