11.1 C
Pals
Dimecres, 14 abril 2021
- Publicitat -

Protecting Home: una cursa per salvar el territori de l’Empordà i la Costa Brava

Es diners recaptats amb les inscripcions seran destinats a les entitats SOS Costa Brava i Sèlvans, que vetlla per la conservació i valorització del patrimoni forestal de més alt valor ecològic.

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquesta tardor ha arribat la primera edició de la Protecting Home, una cursa a peu pels territoris de l’Empordà amb l’objectiu de salvar el territori. Així doncs, els diners recaptats amb les inscripcions seran destinats a les entitats SOS Costa Brava i Sèlvans, que vetlla per la conservació i valorització del patrimoni forestal de més alt valor ecològic.

És la primera edició i “esperem que es converteixi en una prova clàssica per fer a la tardor a la Costa Brava, que no fa tanta calor i la llum és molt maca”, explica a Ràdio Capital Irene Gisbert, una de les impulsores. “Viure el territori també vol dir saber-lo protegir”.

A causa de la situació generada pel COVID-19, la cursa serà del model OPEN, per evitar aglomeracions. Així, cadascú pot fer la cursa quan vulgui durant 3 mesos, començar per l’etapa que desitgin i al seu ritme. La cursa ja es pot fer, va començar el dia 15 de setembre i serà fins el 15 de desembre. Hi ha sis trams diferents i es pot fer sense seguir cap ordre establert. Així doncs, es minimitzen riscos per la COVID-19 i l’impacte ambiental.

La inscripció té un preu de 39€ fins el dia 30 de setembre i 49€ fins el 14 de desembre. Les persones participants rebran totes les indicacions del recorregut digitalment. No hi ha una senyalització concreta, però tot són camins de Gran Recorregut que es poden seguir, segons han explicat des de l’organització, amb facilitat. A més, cada participant pot realitzar les etapes que vulgui. La primera etapa va de Cantallops a Vilamaniscle, “un autèntic santuari forestal”. La segona va de Vilamaniscle fins al Port de la Selva, “on hi ha paisatges en risc per l’excessiva urbanització”. Més endavant, entre Port de la Selva i Roses hi passa la tercera etapa, que voreja tot el Cap de creus. També hi ha l’etapa entre Roses i l’Escala, que camina entre rius i els Aiguamolls de l’Empordà. La cinquena etapa transcorre des de l’Escala fins a Pals, un paisatge de pinedes, i l’última de Pals a Palamós, l’epicentre de l’acció SOS Costa Brava i segurament, la zona en més risc de tota la ruta.

Hi ha uns mecanismes per cronometrar els participants i establir guanyadors o guanyadores, però “no és el més important”, explica Gisbert. L’objectiu és aconseguir recursos per finançar els projectes de salvament i aprendre a viure i a estimar i protegir la terra.

L’origen de la cursa

La idea va ser de l’Alaln, un noi de Nuremberg que és corredor de muntanya i que després de gaudir durant anys del territori, decideix implicar-se per a preservar-lo. “Crec que ser partícip dels projectes de Selvans i SOS Costa Brava és la forma més efectiva que conec d’assolir una protecció a llarg termini dels espais d’alt valor natural i ecològic, sense els quals el nostre desenvolupament i esport no hi tenen cabuda”, explica.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Terracotta Museu de la Bisbal torna a participar al Dia Internacional de l’Art

Serà aquest proper cap de setmana amb una edició mixta que alternarà actes presencials i virtuals. L'actual situació sanitària obliga a modificar el format del Dia Internacional de l'Art, que malgrat tot es podrà celebrar els propers 16, 17 i 18 d'abril amb la inauguració de dues exposicions al Terracotta Museu.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -