16.9 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Proven a la Costa Brava una nova boia de rescat de víctimes al mar

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Proven a la Costa Brava una nova boia de rescat de víctimes al mar
Loading
/

Aquest estiu s’està duent a terme l’última fase d’avaluació d’una nova boia per al rescat de víctimes al mar, amb simulacres de salvament a diverses platges de la Costa Brava. Fins el moment, aquestes simulacions s’han dut a terme a les platges de Lloret de Mar, de l’Escala, d’Empuriabrava i de l’Estartit.

El nou dispositiu s’anomena Quick Rescue i ha estat dissenyat per professionals experts del socorrisme aquàtic i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament de la Universitat de Girona. A diferència de les boies de rescat que s’utilitzen habitualment (que són rígides, amb forma aerodinàmica), es tracta d’un dispositiu inflable. Es porta plegat a la cintura, en forma de ronyonera, i s’infla automàticament quan s’arriba al punt on es troba la víctima. D’aquesta manera, el socorrista pot nedar sense entrebancs ni resistència, reduint el temps de resposta davant d’una emergència.

Hi ha dos models d’aquesta nova llauna de rescat: un pensat per al salvament de víctimes que es troben conscients i l’altre, per a víctimes que estan inconscients. Aquest segon model és una altra novetat, que ha estat patentada per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut). Incorpora una cavitat especialment dissenyada per acollir el coll de la víctima. A més, té una zona de recolzament addicional configurada per proporcionar la inclinació del coll adequada per tal de mantenir obertes les vies respiratòries i per facilitar que estiguin en tot moment fora de l’aigua mentre es fa la maniobra de remolc de la víctima.

Està previst que els models definitius es puguin usar de cares a l’estiu de 2018.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Volem el turisme? Sí. Ens molesta el turisme? També

Bon dia, benvolguts oients de Ràdio Capital, avui el meu comentari és un comentari recurrent, podríem dir que des...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -