18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Qui ja ho sap tot, que no vingui a escoltar

El passat dijous dia 2 va tenir lloc al nou auditori del Castell de cap Roig a Calella de Palafrugell, la sisena Jornada de la Fundació Jordi Comas Matamala, sota el nom  de Turisme, Territori i Societat (TTS), amb l’objectiu de posar a debat i crear pensament sobre el fenomen turístic de manera transversal i multidisciplinar.
La jornada va comptar amb ponents i moderadors d’altíssim nivell com:  Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya,  Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels, moderats per Josep Francesc Valls, director de la Càtedra d’Escenaris de Futur de la UPF, per parlar dels Fons Europeus.
Amb Albert Pascual, responsable d’Hotels&Tourism de CaixaBank i Pau Ibáñez, de Banca d’Empreses serveis corporatius de CaixaBank, moderats per Anna Garriga, degana de la facultat d’Econòmiques de la UdG.
La tercera taula sobre  Infraestructures bàsiques. Les energies, va comptar amb la presència de Josep Ma. Salas, conseller de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia i  Anna Barnadas, secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, moderats per l’ex-conseller Quim Nadal.
Carles Ferrater, Catedràtic de projectes arquitectònics a la UPC i Joan Nogué, Catedràtic de Geografia Humana a la Universitat de Girona, moderats per Assumpció Puig, degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, van parlar d’ Arquitectura, paisatge i turisme
I la darrera de les taules amb el títol Cultura i esport com a reclams turístics, moderada per Carme Fenoll, va comptar amb la participació de Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia i  Jordi Sellas, director d’IDEAL. Centre d’Arts Digitals de Barcelona.
Tot plegat, en un magnífic i espectacular espai que la Caixa ha construït sota el Castell de Cap Roig, que obre un nou ventall de possibilitats per a generar activitat intel·lectual o cultural al llarg de l’any.
Una ocasió magnifica per aprendre dels que més en saben, que van aprofitar gent vinguda d’arreu.
Però ni l’oportunitat de descobrir el nou espai,  ni l’estol de veus d’alt nivell del programa, capaços d’aportar coneixement i reflexió a l’esdevenir d’aquest territori, en un moment transcendent del canvi econòmic i social, van ser atractius suficients, per que cap dels que volen salvar aquest poble, hi fos present.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios