10.1 C
Pals
Diumenge, 29 Març 2020

Ràdio Bisbal ja sona des de l’antic Ajuntament restaurat

Una inversió del consistori bisbalenc de prop de 20.000 € permet les emissions provisionals des de les noves instal·lacions

El més llegit

El sector turístic de la Costa Brava Centre viu una onada d’ERTOs

Martí Sabrià creu que si els establiments poden obrir al juny, "ens en sortirem, tot i que amb més dificultats de les esperades"

Sant Feliu de Guíxols i Blanes suspenen l’activitat a la llotja del peix degut al COVID-19

La situació generada per la pandèmia ha causat també la paràlisi de les flotes pesqueres gironines. Segons informava el...

Superat el centenar de positius i la tercera víctima per coronavirus al Baix Empordà

Les xifres de casos de coronavirus al Baix Empordà segueixen creixent, en només un dia hi ha hagut més d'una quarantena de positius en COVID-19

Des dels anys 70 del segle passat fins ara moltes generacions de bisbalencs han abocat moltes energies en Ràdio Bisbal, una emissora que al llarg del temps ha passat per diferents vicissituds però sempre amb un denominador comú: la manca de continuïtat tant dels diferents projectes com del manteniment de les instal·lacions.

A remolc de la provisionalitat que històricament ha marcat el destí de Ràdio Bisbal, i després de passar per un grapat d’emplaçaments dotats de major o menor dignitat, el darrer, en una etapa que va des del 1993 fins fa pocs dies, va ser al denominat edifici dels Mestres del carrer del Morró 37, un edifici ja llavors molt deteriorat pel pas del temps i la manca de manteniment. Vint anys després, entre el 2013 i el 2017, període que va constituir la darrera etapa activa de la ràdio, els estudis havien esdevingut inhabitables i les instal·lacions obsoletes. Finalment la manca d’inversió i diverses avaries greus van obligar a suspendre les emissions regulars que ja no s’haurien de tornar a reprendre.

Darrer equip operatiu a Ràdio Bisbal – Primer trimestre de 2017

En aquest darrer període de funcionament de Ràdio Bisbal, l’ajuntament va convocar un procés participatiu per definir els usos de l’antic Ajuntament  un edifici que data del segle XVI i que el Consistori havia decidit restaurar. Els voluntaris que llavors fèiem la ràdio vam veure l’oportunitat d’aconseguir un emplaçament estable i amb condicions dignes, i ens vam mobilitzar per tal que les noves instal·lacions de l’emissora tinguessin cabuda al nou emplaçament, com finalment així ha estat.

Ara, gairebé tres anys després de s’haguessin de suspendre les emissions regulars i coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, les noves instal·lacions de Ràdio Bisbal semblen tenir encarrilada la recta final per tornar a estar en marxa properament, i com a primer pas l’emissió de música en règim d’autofòrmula que fins ara s’emetia des de les antigues instal·lacions del carrer del Morró, ja ha començat a fer-se des dels nous estudis de l’antic Ajuntament.

Per tal de que això hagi sigut possible, el consistori bisbalenc ha invertit prop de 20.000 euros en el projecte, ha instal·lat una antena a l’edifici i s’ha adquirit una nova taula de so, altaveus, micròfons, auriculars i tots els complements necessaris pel correcte funcionament de l’emissora municipal. Sota la direcció i supervisió dels serveis tècnics municipals s’ha dut a terme la restauració estructural de les instal·lacions (aïllament, condicionament general del local, distribució…) mentre que els treballs de planificació i instal·lació de la nova emissora estan essent desenvolupats per Ràdio Capital de l’Empordà SC.

Ràdio Bisbal
Ràdio Bisbal: fotografia de l’ajuntament de la Bisbal- Àrea de Comunicació

Des del punt de vista tècnic, un dels apartats més innovadors dels nous estudis de Ràdio Bisbal és el tecnològic, ja que la instal•lació de l’emissora està basada en tecnologia d’àudio per IP que utilitza la xarxa informàtica per enviar i rebre el so de manera totalment digital, minimitzant la complexitat de les instal•lacions i reduint el cost dels aparells i del cablejat. Amb aquesta tecnologia també es garanteix l’actualització constant del software que utilitzen els diversos dispositius i equipaments. De fet, no hi ha pràcticament cap ràdio de la dimensió de Ràdio Bisbal que disposi d’una instal·lació feta en base a aquest protocol.

Segons ha confirmat a Ràdio Capital  Xènia Sala, regidora de Comunicació, encara no hi ha data per la posta en marxa de l’emissora. El mateix ajuntament reconeix que encara queda molta feina per fer i aquest és un primer pas, però cal reconèixer que de gegant, i des de Ràdio Capital confiem poder informar en breu del començament de la programació de l’emissora municipal de la Bisbal.

Últimes notícies

El sector turístic de la Costa Brava Centre viu una onada d’ERTOs

Martí Sabrià creu que si els establiments poden obrir al juny, "ens en sortirem, tot i que amb més dificultats de les esperades"

Sant Feliu de Guíxols i Blanes suspenen l’activitat a la llotja del peix degut al COVID-19

La situació generada per la pandèmia ha causat també la paràlisi de les flotes pesqueres gironines. Segons informava el Punt Avui, la llotja de...

Superat el centenar de positius i la tercera víctima per coronavirus al Baix Empordà

Les xifres de casos de coronavirus al Baix Empordà segueixen creixent, en només un dia hi ha hagut més d'una quarantena de positius en COVID-19

Palafrugell insta a les empreses constructores que compleixin estrictament les mesures de seguretat pel Covid-19

Així ha decidit comunicar a les persones promotores d’obres, instal·lacions i construccions que s’estiguin executant al terme municipal de Palafrugell de la prohibició de l’execució d’aquestes, sempre i quan no puguin extremar i garantir les mesures aprovades per l'OMS

Primera Llista – 28 març 2020

Descobreix les cançons més importants de la setmana!

Altres notícies