Ràdio Capital, la Ràdio de l’Empordà, emetrà divendres 16 de novembre el programa “Divendres, sopem a la presó”, en directe des de la rodalia del centre penitenciari de Puig de les Basses, on la mestra, sindicalista i consellera torroellenca Dolors Bassa fa 5 mesos que està empresonada. El programa serà un homenatge a Bassa, als seus familiars i amics, i també a les persones que, des de l’estiu, no han fallat a la cita del sopar setmanal a fora de la presó.

Són uns sopars que, inicialment, es feien en dimarts, però que han passat a celebrar-se en divendres a petició de la família.

El programa comptarà amb la presència de convidats com Montse Bassa, germana de la Dolors, Teresa Calabús, llibretera i amiga, o Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí, entre molts altres. Hi intervindran també el president de la Generalitat i el president del Parlament, així com altres personalitats, que han volgut aprofitar el programa de Ràdio Capital per enviar missatges de suport a Bassa.

A més, es farà pública una entrevista de Ràdio Capital a la torroellenca. També hi haurà les actuacions musicals d’artistes reconeguts del panorama català.

L’emissió començarà a les 20.30h i es podrà seguir en directe per Ràdio Capital (93.8FM i www.radiocapital.cat). A més, s’instal·larà una emisora de ràdio per intentar que Dolors Bassa pugui seguir el programa i escoltar tots els amics que li donen suport des de dins de la presó.

Ràdio Capital anima els oients que ho vulguin a assistir al sopar i participar al programa.

L’emissora ha fet arribar, durant aquests 8 mesos d’empresonament, una carta setmanal amb les principals notícies de Torroella i del Baix Empordà.

Sobre Ràdio Capital de l’Empordà

Ràdio Capital de l’Empordà és una emissora que neix l’any 2001 a través de l’associació cultural sense ànim de lucre Acció per a la Divulgació Cultural de Catalunya, amb l’objectiu de posar en valor l’activitat cultural i social del seu àmbit territorial i amb la ràdio com a mitjà. És un projecte col·laboratiu, amb ambició professional però sense finalitat comercial i obert a les persones, entitats o institucions que vulguin participar-hi.

En aquests anys, els premis Rahola han atorgat una menció especial a Ràdio Capital pel programa Govorit Radio Svoboda, amb motiu dels 10 anys de la demolició de les antenes de Radio Liberty. Aquest programa també va ser reconegut pels premis Ràdio Associació de CatalunyaEn la seva edició del 2015, Ràdio Capital també va rebre el premi Miquel Diumé per la cobertura informativa de les Eleccions Municipals 2015. El 2017, els premis del periodisme gironí també van seleccionar com a finalista el programa “Govern i oposició” a la categoria radiofònica.

Des de fa dos anys, Ràdio Capital ha postat en marxa un ambiciós projecte informatiu que l’ha dut a ser la referència informativa al Baix Empordà.