20.3 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Radio Liber… què?

Ara que fa quinze anys que fa cinc anys. 15 anys que les antenes de Radio Liberty van anar a terra i ja en feia 5 que l’emissora americana va apagar la seva veu. Des de llavors s’ha parlat, opinat, especulat… però mai no s’ha aclarit.

S’hauria d’aclarir el futur dels terrenys de l’antiga emissora i dels edificis que hi han a l’interior. Ahir explicavem aquí mateix que l’Ajuntament de Pals i algunes entitats pressionen el Ministeri de la cosa per mirar de salvar els edificis del complex. Però salvar què? Només hi queden esquelets de vidre, ferro i formigó. No hi ha ni el coure que, soterrat entre els murs convertia cada edifici en una gàbia de Faraday que evitava descàrregues elèctriques. Era un prodigi de l’enginyeria, ara és una ruïna. I ho és perquè la manca de competències d’una administració, la manca de competència de l’altra o la deixadesa de totes ho ha permès.

Just per això em pregunto perquè no s’ha aclarit qui va saquejar tot el material que hi havia quan una empresa contractada pel ministeri va entrar allà dins sense cap cura. S’hauria d’aclarir perquè durant tots aquests anys no s’ha definit l’ús de l’espai i s’ha deixat abandonat permetent vandalisme, destrossa, decrepitud, en definitiva.

I ara què es vol preservar? Si no queda res! La memòria? Ja hi ha un tros d’una torre de Radio Liberty en una rotonda de la Platja de Pals que la recorda. L’equip de Ràdio Capital vam comissariar una exposició retrospectiva sobre Radio Liberty que tampoc veureu exposada i els edificis, en l’estat en el que es troben la única memòria que preserven, la única cosa que ens recorden, és que l’espècie humana no té remei.

Govorit Radio Svoboda

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]

Més àudios