Gest de ràbia de Mechaal després de proclamar-se campió al mundial de camp a través // Foto: Alexander Hassenstein / Getty

L’atleta palamosí Adel Mechaal va aconseguir diumenge la medalla d’or en la prova de 3.000 metres obstacles, de l’Europeu en pista coberta disputat a Belgrad. Tot i passar una situació personal complicada, el fondista de Palamós va interpretar perfectament la situació a la pista, amb una lectura perfecte dels moviments. En l’últim instant de la cursa, va saber treure l’energia necessària per coronar-se campió d’Europa.

Tot i això, no tot van ser flors i violes en la gran victòria de Mechaal. El secretari de Ciutadans a Alzira, Raúl Gallart, va demanar a través de les xarxes socials que el palamosí no competeixi més amb Espanya. “Si vas néixer al Marroc, el teu país és Catalunya i vols la independència… sigues digne i no competeixis amb Espanya, que és el meu país”. Això ve arran que Adel Mechaal demostrés diverses vegades la seva estima per Catalunya.


En contra però, després de pujar al podi, l’atleta va escriure un missatge de gratitud cap a Espanya a les xarxes socials. “Gràcies, Espanya, per acollir la meva família i donar-me l’oportunitat de mostrar el meu talent. Seguiré lluitant pel meu país”, va publicar.