17.6 C
Pals
Dilluns, 2 octubre 2023
- Publicitat -

Raül Mata: “Enguany el festival Palamós Terra de Mar proposa una llarga llista d’activitats dedicades al salvament marítim”

Palamós es torna a preparar per celebrar una nova edició del Festival Palamós Terra de Mar, un cap de setmana on el port d’aquest municipi s’omple de parades, activitats i cultura marinera. Per parlar-nos de l’edició d’enguany, que se celebra el 13 i 14 de maig, ens ha visitat el tècnic de patrimoni marítim del Museu de la Pesca i coordinador del Festival Palamós Terra de Mar, Raül Mata.

Dedicat al Salvament Marítim

Enguany el festival està dedicat al salvament marítim i als diversos col·lectius que hi treballen. Raül Mata reconeix que en cada edició el festival busca un fil conductor que marca la temàtica i aquest any han decidit escollir dedicar el festival al salvament marítim.

Raül Mata explica que a part de fer-los aquest reconeixement, organitzen diverses activitats, dins el Festival Terra de Mar, relacionades amb el món del salvament marítim. El coordinador del festival afirma que organitzar aquestes activitats és fàcil i complicat alhora. Això passa perquè les institucions que organitzen aquestes activitats de salvament marítim continuaran treballant, tot i l’assistència a la fira, i potser han de fer algun servei. Raül Mata espera, però, que aquest sigui un cap de setmana tranquil per poder dur a terme totes les activitats.

Però enguany el Festival Terra de Mar també proposa rutes en vaixell pel litoral palamosí. Les rutes es faran en tres vaixells que oferiran itineraris diferents, amb una durada de 45 minuts cadascun que permetran descobrir els espais més emblemàtics de la costa: el port de Palamós, la badia, el castell de Sant Esteve, cala Margarida, S’Alguer o Castell. Tot i això, també es podran visitar diferents vaixells. Ho explica Raül Mata.

Terra de Mar, gastronomia i activitats

No podem entendre el mar sense la seva gastronomia. Per això, els pescadors de Palamós ja s’estan preparant per oferir les millors delícies que ens ofereix el mar als visitants del festival Palamós Terra de Mar. Raül Mata explica que els pescadors ja estan preparant els diversos peixos que hi haurà per degustar, entre ells, la gamba. També es farà una exhibició de cuina de barca en directe.

Raül Mata explica que cada cop més s’està recuperant la normalitat després de la pandèmia. Destaca que l’edició de l’any passat no van igualar encara xifres prèvies a la pandèmia, però van quedar-s’hi a prop. Per això, en l’edició d’enguany esperen igualar i superar aquests números.

A part d’aquestes activitats, es podran fer pàdel surf, caiac, iniciació a la vela lleugera, una cursa de natació, entre moltes altres activitats esportives. També hi haurà tallers pels més petits amb un vessant de temàtica marinera i una fira d’artesans i aliments relacionats amb el mar. A més, es podran fer visites al Museu de la Pesca i a l’Espai del Peix. Les entrades estaran disponibles des de demà, tot i que es podran adquirir el mateix dia de la fira.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios