12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Les reaccions a l’anul·lació de la llicència del Xalet del Golfet

Segueix aquí les reaccions a l'anul·lació de la llicència d'obres del Xalet del Golfet, una sentència que arriba sis anys després de començar els tràmits per part de les entitats ecologistes del Baix Empordà

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La justícia ha anul·lat les diverses llicències d’obres del Xalet del Golfet de Palafrugell. Aquesta sentència del jutjat Contenciós Administratiu Núm. 1 de Girona es pot recórrer a altres tribunals. Per tant, el camí judicial continuarà l’any 2021. I al Supermatí, volem escoltar els diversos actors implicats que ens expliquin quins seran els seus propers pasos.

Segueix en directe les reaccions al projecte del Xalet del Golfet

08:00 – Al Supermatí de Ràdio Capital de l’Empordà entrevistarem a Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava, com també a Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, i Juli Fernández, l’alcalde que va atorgar la llicència del projecte.

08:12 – Al programa informatiu de Ràdio Capital, Eugènia Güell ha fet un repàs al polèmic projecte del Xalet del Golfet des del 2014. En aquest repàs, ha destacat tots els diferents passos que ha viscut aquest projecte.

08:15 – Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava, mostra satisfacció després de tot el procés legal presentat per l’impacte i integració paisajística.

08:18 – L’advocat de SOS Costa, Eduard de Ribot, explica quina diferència hi ha entre les dues altres llicències que també s’han anul·lat per part del Jutjat Contenciós Administratiu Número 1 de Girona.

08:20 – La sentència “no és ferma, es pot impugnar” explica De Ribot a Ràdio Capital de l’Empordà.

08:26 – La integració “era impossible” com ha explicat De Ribot

08:27 – La sentència no diu res sobre buscar responsabilitats penals contra les persones que van atorgar la llicència d’obres, com són Juli Fernàndez, antic alcalde de Palafrugell. Tot i això, sí que diu que ha estat irregular i que “la responsabilitat és de l’Ajuntament”, ha sentenciat De Ribot.

08:31 – Josep Piferrer, actual alcalde de Palafrugell, explica a Ràdio Capital de l’Empordà que ara és moment d’estudiar la sentència, internament. Tot i que políticament, és una “sentència que l’anterior alcalde havia tramitat com va voler“.

08:34 – “Quan vam demanar explicacions no en vam tenir cap”, ara en vist que hi ha coses que no estaven ben fetes. I ara “que donin les opinions pertinents i que expliquin a l’opinió pública” perquè van emetre aquesta llicència, ha explicat Piferrer.

08:35 – La sentència “va arribar divendres”, explica l’alcalde palafrugellenc a Ràdio Capital de l’Empordà. Assegura que hi ha una falta de responsabilitat “greu”. Tot i que no demana la dimissió del regidor, sinó que “doni explicacions”.

08:36 – Piferrer assegura que “les obres ja estaven acabades” quan van entrar al govern municipal de Palafrugell.

Xalet del Golfet
El Xalet del Golfet | Imatge de Dani Cortés

08:39 – “No sabem quina sensibilitat agafaran més si la del 2014 o 2020” estipula Piferrer per parlar de quina normativa urbanística seguiran els jutjats. Ara com Ajuntament, ha explicat que han fet una petició per tenir l’informe que la sentència demana.

08:42 – “Demà al matí amb el jurídic acabarem d’aclarar el posicionament” de cara a la petició d’un recurs de la sentència ha explicat Piferrer.

08:45 – Parlem amb qui era alcalde en el moment que es va donar la llicència d’obres del Xalet del Golfet, Juli Fernández, cap de l’oposició a Palafrugell.

08:46 – Fernández explica que va viure “sorpresa” quan va rebre la notícia, però després de llegir la sentència aquest matí ha explicat que ha quedat “anul·lat per tal d’escriure un informe”. Un informe que no es va fer perquè “l’ajuntament no ha volgut, sinó perquè aquest informe no era obligatori en aquell moment”

08:50 – Sorprèn la sentència perquè hi havia 17 punts diferents, una d’elles parla de “l’alçada màxima que això implicaria l’enderroc directe”, però la “sentència no els apunta”, només hi ha un punt en concret que és que es tramiti “l’informe” i si es tramita i s’accepta, la llicència estarà “correcte” assegura Fernández.

08:52 – L’autoritat competent per aprovar l’informe no és la Generalitat, com explica l’exalcalde de Palafrugell, tot i que el govern català s’hi va oposar al projecte.

08:53 – Fernández es defensa de les seves accions i assegura que la casa està construïda amb una “llicència subsanable”.

08:55 – L’exalcalde de Palafrugell ha explicat que el que ha de fer el govern és llegir bé la sentència “perquè s’ha fet una reacció molt ràpida”.

08:56 – Fernández accepta que la llicència dels murs no es va donar bé. “Hi ha una part dels murs que s’han d’enrrerocar”. “No sé que farà el govern, però jo recorrería la sentència”.

08:57 – L’excalcalde de Palafrugell no descarta demanar un ple extraordinari per donar explicacions sobre la llicència del Xalet del Golfet. Tot i això, espera la decisió dels serveis jurídics del govern municipal de Palafrugell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -