12 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

La justícia tomba el projecte del Xalet del Golfet

El projecte es va concedir el 2014 i fins ara s'hi havien entregat dues llicències d'obres més

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La llicència del polèmic projecte del Xalet del Golfet de Palafrugell ha estat anul·lada. Així ho ha dictat el jutjat Contenciós Administratiu Núm. 1 de Girona, que ha emès aquesta resolució avui. La demanda la va presentar l’entitat ecologista Salvem El Golfet contra l’Ajuntament de Palafrugell, la Generalitat de Catalunya com també l’empresa encarregada Casa Calella SL. Així ho ha informat l’emissora municipal de Palafrugell.

El Regidor delegat de Via Pública i Urbanisme, Jaume Palahí, ha fet declaracions al respecte a l’emissora municipal de Palafrugell.

El projecte es va concedir el 2014 i fins ara s’hi havien entregat dues llicències d’obres més.  Així ho ha recordat Palahí.

Tot i això, la sentència no és ferma, per tant, es pot recòrrer per una o més de les parts.

La sentència anul·la els altres dos acords, un d’ells del 17 de març de 2016 autoritzant un projecte de jardineria i que es construís un mur. Ara, el jutjat n’ordena l’enderrocament d’alguns trams.

Context

L’any 2017, l’Associació Salvem el Golfet va interposar un recurs administratiu contra la desestimació per silenci de la denúncia que es va presentar a l’Ajuntament de Palafrugell per les obres del xalet que s’estaven construint a la cala del Golfet, a Calella de Palafrugell. La denúncia volia que es declarés nul·la la llicència d’obres que l’ajuntament va expedir per realitzar aquesta edificació. En aquells moments, feia pocs dies que Urbanisme de la Generalitat havia comunicat també que porta el cas al contenciós-administratiu. Aquí podeu llegir un resum de la polèmica sencera.

Reaccions

Margarita Riera, en nom de l’Associació Salvem el Golfet, en declaracions a la Ràdio municipal de Palafrugell s’ha mostrat satisfeta i ha resaltat que no es va fer l’informe d’impacte paisatgístic, que s’ordena sense pal·liatius l’enderroc de part del mur i del 3% de més de construcció que es va concedir.

Per part de Salvem El Golfet seran els socis els que decidiran quines accions es portaran a terme a partir d’ara. Margarita Riera creu que aquesta sentència ha de servir d’exemple per a futures actuacions.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies