12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

La polèmica del xalet del Golfet: des de la llicència d’obres fins la seva suspensió

Avui la justícia ha tombat la llicència. La sentència anul·la els altres dos acords, un d’ells del 17 de març de 2016 autoritzant un projecte de jardineria i que es construís un mur. Ara, el jutjat n’ordena l’enderrocament d’alguns trams.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La llicència del polèmic projecte del Xalet del Golfet de Palafrugell ha estat anul·lada aquest matí. Així ho ha dictat avui el jutjat Contenciós Administratiu Núm. 1 de Girona, però la construcció d’aquest xalet a la cala de la Costa Brava és una polèmica que ve de lluny.

El projecte es va concedir el 2014 i fins ara s’hi havien entregat dues llicències d’obres més. L’any 2016, l’associació Salvem el Golfet va decidir presentar un recurs contenciós contra l’Ajuntament de Palafrugell. L’entitat va presentar una denúncia urbanística per demanar la paralització de les obres i la impugnació de la llicència. L’Ajuntament, però, la va desestimar i això va fer que l’entitat no pogués accedir a l’expedient. Per això, van decidir portar el cas davant dels tribunals. Aquell any, el Síndic de Greuges també va instar l’Ajuntament de Palafrugell a paralitzar les obres i Rafael Ribó va demanar a la Generalitat que n’impugnés la llicència.

El desembre del mateix any, però,  en un comunitat, el consistori assegurava que no hi havia cap causa per aturar definitivament les obres, que no s’havia lesionat l’interès públic i que, per tant, no prendria cap mesura per anul·lar la llicència. L’Ajuntament responia així a les tres resolucions enviades per la Direcció General d’Urbanisme.

L’any 2017 les obres ja s’acabaven després de dos anys de polèmica. Aleshores, el cas seguia als jutjats pels dos contenciosos presentats per l’associació Salvem el Golfet i per la Generalitat.

Així doncs, la direcció territorial d’Urbanisme de Girona va presentar un recurs contenciós administratiu contra l’acord de la junta de govern local per les llicències d’obres. Per la seva banda, l’Associació Salvem el Golfet va interposar al febrer un recurs administratiu contra la desestimació per silenci de la denúncia que es va presentar a l’Ajuntament de Palafrugell per les obres.

Al maig, el Jutjat Contenciós 1 de Girona va admetre a tràmit el recurs interposat per la plataforma Salvem el Golfet contra el xalet de luxe. L’entitat reclamava la nul·litat de la llicència d’obres i que es deixés sense efecte el Pla de Millora Urbana de la zona. El Jutjat no havia rebut l’expedient que va demanar a l’Ajuntament i el termini havia vençut, i per això va fer arribar una segona reclamació i va advertir-los que els multaria si no ho feia.

Finalment, avui la justícia ha tombat la llicència. La sentència anul·la els altres dos acords, un d’ells del 17 de març de 2016 autoritzant un projecte de jardineria i que es construís un mur. Ara, el jutjat n’ordena l’enderrocament d’alguns trams.

 

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -