24.6 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

Palafrugell no anul·larà la llicència d’obres del polèmic xalet del Golfet

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell ha respost les tres resolucions enviades per la Direcció General d’Urbanisme el passat mes de setembre, on instava el consistori a anul·lar la llicència d’obres atorgada l’abril del 2014 per a la construcció d’un xalet de luxe a la cala del Golfet, a Calella. Dues de les resolucions analitzaven part de l’obra i constataven que hi havia hagut “incompliments lleus”. La tercera, però, entrava de ple en la llicència d’obres i apuntava que s’havia infringit el Pla de Millora Urbana de la finca i que l’autorització municipal contravenia el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC), perquè faltava un estudi paisatgístic. En un comunitat, el consistori assegura que no hi ha cap causa per aturar definitivament les obres, que no s’ha lesionat l’interès públic i que, per tant, no prendrà cap mesura per anul·lar la llicència.

L’Ajuntament de Palafrugell defensa que la llicència d’obres per aixecar un xalet de luxe a la cala del Golfet està ben donada i que, per tant, no incoarà cap expedient perquè considera que no hi ha cap causa per aturar definitivament els treballs i anul·lar la llicència. El consistori remarca que no s’ha produït cap “lesivitat per a l’interès públic” en les llicències atorgades fins ara i que, per tant, no farà res per anul·lar-les. Per tant, contradiu la versió d’Urbanisme, que havia instat el consistori a anul·lar la llicència i a “restaurar la realitat física alterada”.

Tres resolucions

En el cas de la primera resolució, Urbanisme alertava que calia restaurar i legalitzar elements que no estaven contemplats en la llicència. L’ajuntament assegura que havia detectat aquests elements amb anterioritat i que ja s’ha treballat al respecte, aconseguint una “resposta satisfactòria” i incorporant-los a l’expedient.

Pel que fa referència a la segona resolució, el consistori sosté que no hi ha cap “infracció urbanística” i apunta cap a Urbanisme, a qui acusa de fer “lectures equivocades i deducció d’interpretacions sense fonament tècnic” a l’hora d’aplicar la normativa de la ‘Guia de referència per a l’elaboració de la normativa del POUM’.

En el cas de la tercera, assegura que s’ha encarregat un estudi d’impacte i integració paisatgística a una empresa externa que ha confirmat que els murs que separen la finca del camí de ronda són correctes. Per a l’ajuntament, aquesta és una “prova concloent de la correcta actuació municipal”.

Per tots aquests motius, la junta de govern del passat 12 de desembre va decidir no iniciar cap expedient administratiu perquè considera que no s’ha lesionat l’interès públic a l’hora d’atorgar les llicències d’obres i que, per tant, no hi ha cap causa per anul·lar-les.

Tal i com va explicar en una entrevista al Supermatí, de Ràdio Capital, l’alcalde, Juli Fernández, recorda que des del 1983 aquesta finca està catalogada com a urbana i que aquesta qualificació es va tramitar al Pla de Millora Urbana, aprovat per la mateixa Direcció General d’Urbanisme. “Per tant, s’ajusta a la normativa”, ha defensat. L’alcalde ha declarat que confia en els tècnics municipals i afegeix que els diferents informes externs que han encarregat ratifiquen el posicionament de l’ajuntament.

Salvem el Golfet reacciona

En declaracions a Ràdio Capital, Margarita Riera, portaveu de la Plataforma Salvem el Golfet, assegura que no els ha agafat per sorpresa i que “els era del tot previsible”. Diu que no han vist l’informe ni els han contestat la denúncia urbanística que han presentat.

Salvem el Golfet anirà al contenciós administratiu per defensar la seva tesi: “la casa és un veritable error paisatgístic”. Volen que vagi a terra.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Quants alumnes i docents hi ha confinats a les escoles del Baix Empordà?

L'Escola Guillem de Montgrí té un grup confinat: 24 alumnes i 1 docent, després que es detectessin 4 alumnes positius
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -