13.8 C
Pals
Dijous, 23 març 2023
- Publicitat -

Juli Fernández: “No descarto una consulta sobre el Golfet, però la responsabilitat és dels polítics”

Escolta aquí l’entrevista sencera

 

En una entrevista al Supermatí, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández ha insistit en la legalitat de la llicència d’obres del xalet del Golfet i per tant, en la legitimitat de la construcció. D’existir alguna irregularitat, en tot cas, ha dit, “caldria buscar-la en el POUM del 1983, que contemplava que aquesta finca fos urbana”. Fernández també s’ha referit al cost que podria tenir la revocació de l’edificabilitat de la finca, que “podria superar els 3 o 4 milions d’euros” i ho ha comparat amb el pressupost per a inversions que té l’Ajuntament.

Es poden fer les consultes que es vulguin, però la responsabilitat és dels polítics

A l’entrevista, Juli Fernández no s’ha mostrat partidari de fer cap consulta popular al respecte del Golfet, tot i que tampoc l’ha descartat. L’alcalde, que ha qüestionat l’origen dels primers integrants de la plataforma Salvem el Golfet, s’ha mostrat convençut que la gent, que “segurament hauria preferit evitar que es pogués fer aquesta construcció”, ja el 1983, entén que l’Ajuntament “no es podria permetre una indemnització a compte de les inversions que ha de fer el municipi”.

I encara sobre aquest tema, l’alcalde ha afirmat que si finalment els tècnics municipals conclouen que els Serveis Tècnics de la Generalitat tenen raó, l’Ajuntament assumirà les seves responsabilitats, tot i que afirma que “en el pitjor dels casos, s’haurien d’enderrocar 100 metres de la última planta de l’edificació”.

Palafrugell + és una eina que fomenta la col·laboració pública i privada en matèria cultural

De la targeta cultural presentada en els darrers dies, l’alcalde n’ha destacat les possibilitats de visitar els equipaments culturals més rellevants del municipi, per només 8€. Fernández també ha explicat que el govern municipal té la voluntat d’aprovar una línia de subvencions i una rebaixa d’impostos i taxes per a aquelles iniciatives i entitats que es dediquen a la cultura.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios