11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

L’Agència Catalana de l’Aigua reduirà el cànon de l’aigua en un 50%

La mesura s’emmarca en el Decret-llei aprovat per la Generalitat de Catalunya per al suport i liquiditat a les famílies i activitats econòmiques durant la crisi sanitària.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 31 de maig de 2020, a conseqüència de l’estat d’alarma per la crisi sanitària i amb l’objectiu d’aportar liquiditat a les famílies i activitats econòmiques afectades, s’aplicarà en la propera facturació una reducció en el tipus de gravamen del cànon de l’aigua. E

Als usuaris domèstics que gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua se’ls aplicarà un tipus de gravamen 0 per a tot el seu consum, independentment que superin el primer tram. Així doncs, s’amplia el cànon social a tots els trams de la factura. Per a la resta d’usuaris domèstics i també usuaris industrials, d’activitats econòmiques o ramaderes, la reducció del cànon de l’aigua serà del 50%.

A més, per als col·lectius més vulnerables, que es beneficien del cànon social zero en el primer tram, o aquells que ara puguin entrar, s’amplia la gratuïtat d’aquest cànon social a la resta de trams. Actualment es beneficien del cànon social més de 50.000 famílies. En aquest sentit, l’ACA recorda que compta amb altres bonificacions.
 

Les noves bonificacions acordades amb les noves mesures seran incorporades per les pròpies empreses subministradores de l’aigua potable. “Mesures d’ajut social i d’atenció per a les famílies en aquests moments de dificultat i un suport a les empreses per tal d’ajudar a garantir l’activitat econòmica”, es recorda des de l’ACA. El cost aproximat d’aquestes mesures que aportaran liquiditat a les famílies i les empreses ascendeix a 50 milions d’euros.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×21 – 28 febrer 2024

TRACKLIST SAINT MOTEL – MY TYPE SCOUTING FOR GIRLS – THIS AIN’T A LOVE SONG BLUR – COFFEE & TV VANCE JOY –...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -