9.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Reducció de l’IBI a la Costa Brava en temps de pandèmia

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Enguany la pandèmia de Covid-19 ha danyat greument l’economia estatal, i els ajuntaments estan plantejant propostes per rebaixar la pressió fiscal als ciutadans durant el pròxim any 2021, per fer front a la crisi econòmica i mantenir la reducció impositiva l’any 2022. Entre altres mesures, la més rellevant és la de reducció de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Molts ajuntaments de la Costa Brava estan sumant-se a aquesta iniciativa fiscal, com és el cas de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, Calonge i St. Antoni, Palafrugell o Roses.

L’ajuntament de Calonge estructurarà la rebaixa de l’IBI en dos eixos: es farà la reducció de l’1% de la quota i també hi haurà bonificacions de fins al 80% per a famílies nombroses, monoparentals, vidus i persones amb discapacitat. També es preveu l’increment d’ajuts i bonificacions a persones vulnerables, tenint en compte els ingressos de la unitat familiar. També s’afegiran bonificacions per aprofitament tèrmic, s’incrementaran els anys de bonificació d’habitatges de protecció social i es bonificarà els propietaris que posin a lloguer habitatges a preus assequibles per als joves. Així mateix, es farà la reducció del 30% de l’impost de circulació per a la major part dels vehicles, la rebaixa del 95% de la taxa de terrasses i guals d’establiments comercials, hotels i allotjaments i també l’eliminació de la taxa per als serveis de control i tinença d’animals.

L’ajuntament de Palafrugell ha seguit per la mateixa línia, aprovant un 50% de recàrrec en l’IBI pels habitatges desocupats en mans de fons voltor i bancs, la qual es preveu que tindrà un valor d’1.300.000 € en l’increment d’ingressos de l’ajuntament de cara al 2022. Ho explica millor Olga Palahí, regidora d’hisenda via ràdio Palafrugell.

La regidora també explica altres variacions a les ordenances fiscals de cara el 2021.

A Castell-Platja d’Aro s’han anunciat mesures fiscals similars, amb la congelació de les ordenances fiscals de 2021 per la pandèmia. Aquestes inclouen la rebaixa de l’IBI del 10,31% en immoble rústic i de l’1,88% per a urbà i una rebaixa del 9,28% en la taxa de recollida de residus industrials. Quant a les bonificacions, s’ampliarà la de les plaques fotovoltaiques ja existents. El regidor d‘hisenda, Maurici Jiménez explica que “Si s’aconsegueix un estalvi energètic del 25%, es descomptarà un 10% de l’IBI durant tres anys. Si és un 50%, la rebaixa serà del 20”. Una altra mesura presa és la incorporació de vehicles híbrids en la bonificació del 75% per a vehicles que utilitzen carburants sostenibles.

L’ajuntament de Roses aprova una bonificació de l’IBI que pot arribar fins al 60% per famílies monoparentals. Fins al 30 de novembre es poden presentar sol·licituds de bonificació, que pot arribar fins al 60% del total del rebut (màxim 300 €), s’aplica en funció de la renda familiar. Poden presentar la sol·licitud les persones titulars de famílies monoparentals empadronades a Roses amb dos fills o més, o amb un fill o més si aquest té reconeguda una discapacitat igual o superior a 33% o el titular està incapacitat per treballar. Per omplir sol·licituds cal demanar cita a l’àrea d’Acció Social.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital estrena un informatiu audiovisual pels qui no tenen temps de seguir l’actualitat

A Ràdio Capital estrenem una nova secció: Es tracta d'una sèrie d'IGTV a Instagram on cada dia penjarem un resum informatiu en format audiovisual de menys de dos minuts. Presentat per Nerea Cabello

Altres notícies