24.1 C
Pals
Dimecres, 25 novembre 2020

Reducció de l’IBI a la Costa Brava en temps de pandèmia

El més llegit

Desenes de sancions a Palafrugell per saltar-se les restriccions i el toc de queda

La Policia de Palafrugell ha posat desenes de denúncies per saltar-se el toc de queda, per reunir-se més de 6 o per no dur mascareta

Desapareix un quilo de cocaïna de la comissaria dels Mossos de Sant Feliu de Guíxols

La droga estava dipositada en una caixa forta tancada amb clau i hi tenen accés policies de la comissaria

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Més de 400 hectàrees de fanerògames marines al litoral del Baix Empordà

El Departament d’Agricultura ha tornat a actualitzar el seu coneixement dels fons marins.  En les 1.200 hectàrees del litoral...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Enguany la pandèmia de Covid-19 ha danyat greument l’economia estatal, i els ajuntaments estan plantejant propostes per rebaixar la pressió fiscal als ciutadans durant el pròxim any 2021, per fer front a la crisi econòmica i mantenir la reducció impositiva l’any 2022. Entre altres mesures, la més rellevant és la de reducció de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Molts ajuntaments de la Costa Brava estan sumant-se a aquesta iniciativa fiscal, com és el cas de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, Calonge i St. Antoni, Palafrugell o Roses.

L’ajuntament de Calonge estructurarà la rebaixa de l’IBI en dos eixos: es farà la reducció de l’1% de la quota i també hi haurà bonificacions de fins al 80% per a famílies nombroses, monoparentals, vidus i persones amb discapacitat. També es preveu l’increment d’ajuts i bonificacions a persones vulnerables, tenint en compte els ingressos de la unitat familiar. També s’afegiran bonificacions per aprofitament tèrmic, s’incrementaran els anys de bonificació d’habitatges de protecció social i es bonificarà els propietaris que posin a lloguer habitatges a preus assequibles per als joves. Així mateix, es farà la reducció del 30% de l’impost de circulació per a la major part dels vehicles, la rebaixa del 95% de la taxa de terrasses i guals d’establiments comercials, hotels i allotjaments i també l’eliminació de la taxa per als serveis de control i tinença d’animals.

L’ajuntament de Palafrugell ha seguit per la mateixa línia, aprovant un 50% de recàrrec en l’IBI pels habitatges desocupats en mans de fons voltor i bancs, la qual es preveu que tindrà un valor d’1.300.000 € en l’increment d’ingressos de l’ajuntament de cara al 2022. Ho explica millor Olga Palahí, regidora d’hisenda via ràdio Palafrugell.

La regidora també explica altres variacions a les ordenances fiscals de cara el 2021.

A Castell-Platja d’Aro s’han anunciat mesures fiscals similars, amb la congelació de les ordenances fiscals de 2021 per la pandèmia. Aquestes inclouen la rebaixa de l’IBI del 10,31% en immoble rústic i de l’1,88% per a urbà i una rebaixa del 9,28% en la taxa de recollida de residus industrials. Quant a les bonificacions, s’ampliarà la de les plaques fotovoltaiques ja existents. El regidor d‘hisenda, Maurici Jiménez explica que “Si s’aconsegueix un estalvi energètic del 25%, es descomptarà un 10% de l’IBI durant tres anys. Si és un 50%, la rebaixa serà del 20”. Una altra mesura presa és la incorporació de vehicles híbrids en la bonificació del 75% per a vehicles que utilitzen carburants sostenibles.

L’ajuntament de Roses aprova una bonificació de l’IBI que pot arribar fins al 60% per famílies monoparentals. Fins al 30 de novembre es poden presentar sol·licituds de bonificació, que pot arribar fins al 60% del total del rebut (màxim 300 €), s’aplica en funció de la renda familiar. Poden presentar la sol·licitud les persones titulars de famílies monoparentals empadronades a Roses amb dos fills o més, o amb un fill o més si aquest té reconeguda una discapacitat igual o superior a 33% o el titular està incapacitat per treballar. Per omplir sol·licituds cal demanar cita a l’àrea d’Acció Social.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Quim Martell: “Fa 80 anys que fem el recuit de la mateixa manera”

Aquesta setmana a la secció “Veus de l’Empordà” del Supermatí hem anat fins a Fonteta per conèixer el seu...

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Escàndol als Grammys 2021: The Weeknd no rep cap nominació

The Weeknd és un dels artistes més mencionats a la xarxa després de presentar-se les nominacions dels Grammy 2021, ja que l’autor de ‘Blinding lights’ no ha aconseguit cap nominació per la propera edició dels premis. El músic té l’honor a més aquesta setmana d’haver aconseguit el rècord de setmanes consecutives al top 10 dels…

Sant Feliu convertirà alguns trams de l’avinguda de Catalunya en carrils de sentit únic

Les obres estan programades del 14 al 18 de desembre d'aquest 2020

Dua Lipa confirma a Bad Bunny, J Balvin i Kylie per Studio 2054

Aquest divendres tindrà lloc de forma virtual el concert que Dua Lipa oferirà sota el títol de Studio 2054, en una celebració innovadora i única on es podrà veure a la cantant actuar a diferents escenaris, surrealistes espais, bars de rock, raves, discoteques… STUDIO 2054 IS ON SALE NOW!!! GET YOUR TIX AT @livenowglobal #amexUNSTAGED…

Altres notícies