9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Remodelen la ruta natural i cultural del Balcà de Santa Cristina

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Passejar pel bosc del Balcà de Santa Cristina d’Aro serà a partir d’ara una experiència on es podrà descobrir més intensament el patrimoni natural i cultural. Un conveni entre l’ajuntament i la UdG ha permès que estudiants del Màster en Patrimoni puguin fer-hi pràctiques. La primera acció de l’estudiant Albert Vidal és remodelar l’itinerari d’aquesta zona.

L’itinerari és circular i s’hi poden trobar alzines, roures i sureres, així com un pi de grans dimensions. A nivell patrimonial cultural hi ha les restes de rescloses. A més, la ruta del Balcà compta amb diferents rutes alternatives al voltant del riu Ridaura, entre Solius i el nucli de Santa Cristina.

Així, l’itinerari pot enllaçar, per l’oest, amb els accessos al Castell de la Roca de Solius i els camins que s’endinsen als Carcaixells. Però també es preveu perllongar-lo cap a l’est al sector Tueda fins arribar a Sant Feliu de Guíxols i Castell d’Aro. L’objectiu és arribar a crear uns itineraris a la Vall d’Aro que tinguin com a denominador comú l’aigua. Aquests camins d’aigua inclouran tots els elements del patrimoni que hi ha al costat del Ridaura, des del pont de Salenys fins al diversos molins.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -