13.5 C
Pals
Divendres, 9 maig 2025
- Publicitat -

Rescaten dos joves anglesos a la platja de l’Estartit

La Guàrdia Civil en troba a un d'ells 200 metres mar endins

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Guàrdia Civil i dos bombers fora de servei han rescatat dos joves de nacionalitat britànica a la platja de l’Estartit que s’estaven ofegant. El rescat es va fer aquest dilluns a les nou del vespre, quan dos bombers fora de servei van aconseguir treure un dels menors d’edat i els agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) van trobar el segon jove de 14 anys 200 metres mar endins. Un dels submarinistes va nedar fins a rescatar-lo abans que s’ofegués i el va portar fins a la zodíac de la Guàrdia Civil, on van anar fins al port del municipi.

Hi havia un tercer menor d’edat que va poder sortir pel seu propi peu de l’aigua.

L’avís va arribar per part de la Policia Local, que va alertar a la Guàrdia Civil que hi havia tres banyistes menors d’edat en perill perquè no podien tronar a la sorra per la forta corrent marítima que hi havia. Els tres menors d’edat van ser atesos pel SEM.

Tots ells van resultar il·lesos i els van oferir roba tèrmica per prevenir una hipotèrmia. Tots tres formen part d’un grup de 94 joves que estan de vacances a l’Estartit aquests dies.

- Publicitat -
- Publicitat -
00:28:28

Un mos, un glop: Descobrint la Riquesa i Varietat de la Cuina Marroquina a Catalunya

La cuina marroquina a Catalunya va molt més enllà del couscous. En aquesta entrevista amb quatre experts —Omar Bidaoui Belhaj, Yahya Jamali Bidaoui, Eduard Prats Planagumà i Laia Camós Cristau— descobrim com aquesta gastronomia es fusiona amb la cultura local. Parlen de la importància de les espècies, les diferències regionals, l’ús d’estris tradicionals i la passió per preservar l’autenticitat dels plats. També es destaca l’ús de ceràmica de La Bisbal i la preparació meticulosa dels àpats. Un viatge de sabors que reflecteix una rica convivència cultural entre el Marroc i Catalunya.

Altres notícies