24.1 C
Pals
Dissabte, 28 novembre 2020

Valoracions desiguals al tancament del trànsit al centre de Platja d’Aro a l’estiu

El més llegit

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

La majoria de comerços del Baix Empordà rebutja el Black Friday

Des de l'Associació Oohx!gen de Palafrugell i Montgrí Comerç de Torroella asseguren que la majoria dels seus socis no faran descomptes especials. Des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, diuen que no té sentit fer rebaixes si no tenen clients.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Un cop finalitzat el període de participació sobre una possible pacificació de vehicles en de les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha presentat els resultats i opinions recollides tant de l’experiència de l’estiu passat  com vers les opcions de futur. Per recollir-ne les opinions, els empadronats majors de 16 anys -i també els explotadors d’activitats econòmiques o propietaris no empadronats- ho han fet durant tres setmanes en una enquesta; (481 conjuntament, el 4’63% del cens convocat). L’opinió dels visitants s’ha recollit en un estudi de la Universitat de Girona (469 enquestes).

En relació al fet que l’Ajuntament vulgui impulsar un projecte de pacificació de les avingudes és positiva majoritàriament (66%). El trasllat de les places d’aparcament del centre a altres zones del municipi ha estat ben valorada (59%) i han considerat adequada la nova oferta de places gratuïtes. En la resposta oberta de l’enquesta el 64% expressen valoracions positives (atractiu del centre comercial a cel obert, el benestar i la qualitat de vida o la millora acústica i mediambiental) i el 41% negatives (dificultats de mobilitat i d’accés al centre o augment del soroll per als residents).

A l’Avinguda de S’Agaró la valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és positiva en un 57’4%, en diferents nivells. La sensació favorable augment fins al 67% entre els turistes i visitants. Pel que fa a les opcions de futur, un 72% creu que cal fer-hi alguna actuació i l’opció preferida és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (45%). Sobre la possibilitat de tancaments temporals de l’avinguda un 64’6% n’és favorable i l’opció més escollida és el tancament permanent (29’5%).

A l’Avinguda del Cavall Bernat la valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és lleugerament desfavorable en un 51%, en diferents nivells, especialment entre els que hi tenen relació directa (58%), en canvi els que no n’hi tenen en són majoritàriament favorables  58%). Pel que fa a les opcions de futur, un 63% creu que cal fer-hi alguna actuació i l’opció preferida més enllà de no fer-hi res (37’20%) és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (26’02%). Sobre la possibilitat de tancaments temporals un 53% n’és favorable i l’opció més votada és la de tots els caps de setmana i festius de l’any, estiu i setmana santa (21%).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Resposta a la Sra. Rosa Regàs em relació a les seves declaracions a Ràdio Capital

Aquestes són unes declaracions que realitza Clàudia Soler i Laborda, actual directora de l’Escola Carrilet de Palafrugell, en nom...

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total de la Bisbal en genera...

Pals disposarà d’una estació de càrrega de vehicles elèctrics

Durant les darreres setmanes, s’han realitzat diferents treballs d’obra civil, electricitat  i senyalització per a la seva col·locació.

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Dissabte de llevantada. Diumenge torna el sol, però encara amb mar alterada

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja que pot acumular quantitats de fins a 100 mm en 24h. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora l'estat del cel amb més sol però encara mala mar.

Altres notícies