15.4 C
Pals
Dimecres, 22 març 2023
- Publicitat -

Valoracions desiguals al tancament del trànsit al centre de Platja d’Aro a l’estiu

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un cop finalitzat el període de participació sobre una possible pacificació de vehicles en de les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha presentat els resultats i opinions recollides tant de l’experiència de l’estiu passat  com vers les opcions de futur. Per recollir-ne les opinions, els empadronats majors de 16 anys -i també els explotadors d’activitats econòmiques o propietaris no empadronats- ho han fet durant tres setmanes en una enquesta; (481 conjuntament, el 4’63% del cens convocat). L’opinió dels visitants s’ha recollit en un estudi de la Universitat de Girona (469 enquestes).

En relació al fet que l’Ajuntament vulgui impulsar un projecte de pacificació de les avingudes és positiva majoritàriament (66%). El trasllat de les places d’aparcament del centre a altres zones del municipi ha estat ben valorada (59%) i han considerat adequada la nova oferta de places gratuïtes. En la resposta oberta de l’enquesta el 64% expressen valoracions positives (atractiu del centre comercial a cel obert, el benestar i la qualitat de vida o la millora acústica i mediambiental) i el 41% negatives (dificultats de mobilitat i d’accés al centre o augment del soroll per als residents).

A l’Avinguda de S’Agaró la valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és positiva en un 57’4%, en diferents nivells. La sensació favorable augment fins al 67% entre els turistes i visitants. Pel que fa a les opcions de futur, un 72% creu que cal fer-hi alguna actuació i l’opció preferida és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (45%). Sobre la possibilitat de tancaments temporals de l’avinguda un 64’6% n’és favorable i l’opció més escollida és el tancament permanent (29’5%).

A l’Avinguda del Cavall Bernat la valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és lleugerament desfavorable en un 51%, en diferents nivells, especialment entre els que hi tenen relació directa (58%), en canvi els que no n’hi tenen en són majoritàriament favorables  58%). Pel que fa a les opcions de futur, un 63% creu que cal fer-hi alguna actuació i l’opció preferida més enllà de no fer-hi res (37’20%) és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (26’02%). Sobre la possibilitat de tancaments temporals un 53% n’és favorable i l’opció més votada és la de tots els caps de setmana i festius de l’any, estiu i setmana santa (21%).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Síndica de Greuges de Palamós proposa al consistori assumir la gestió dels Serveis Socials

La Síndica de Greuges de Palamós, Fina Camós, ha suggerit a l'Ajuntament que consideri la possibilitat de gestionar directament...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -