10.4 C
Pals
Dilluns, 1 març 2021

Valoracions desiguals al tancament del trànsit al centre de Platja d’Aro a l’estiu

El més llegit

La Policia de Palafrugell deté a les dues persones implicades en el robatori d’un taller

La Policia Local de Palafrugell va detenir a dues persones com a presumptes autors del delicte de robatori amb força als Tallers AUTOADA gràcies a les càmeres de seguretat.

ESPECTACULAR: Fotografien un grup de dofins a les illes Medes

Un grup de dofins ha sorprès les persones que navegaven aquest dijous entre les illes Medes i la costa del Montgrí, a l'Estartit

Hi ha un 10% menys de bars i restaurants que l’any passat per la pandèmia a les comarques de Girona

Des del sector creuen que es trigarà uns cinc anys a treballar al nivell del 2019

Troben una cria de dofí mort al cap de Begur

Una associació d'observació del fons marí ha trobat un dofí mort al cap de Begur
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Un cop finalitzat el període de participació sobre una possible pacificació de vehicles en de les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha presentat els resultats i opinions recollides tant de l’experiència de l’estiu passat  com vers les opcions de futur. Per recollir-ne les opinions, els empadronats majors de 16 anys -i també els explotadors d’activitats econòmiques o propietaris no empadronats- ho han fet durant tres setmanes en una enquesta; (481 conjuntament, el 4’63% del cens convocat). L’opinió dels visitants s’ha recollit en un estudi de la Universitat de Girona (469 enquestes).

En relació al fet que l’Ajuntament vulgui impulsar un projecte de pacificació de les avingudes és positiva majoritàriament (66%). El trasllat de les places d’aparcament del centre a altres zones del municipi ha estat ben valorada (59%) i han considerat adequada la nova oferta de places gratuïtes. En la resposta oberta de l’enquesta el 64% expressen valoracions positives (atractiu del centre comercial a cel obert, el benestar i la qualitat de vida o la millora acústica i mediambiental) i el 41% negatives (dificultats de mobilitat i d’accés al centre o augment del soroll per als residents).

A l’Avinguda de S’Agaró la valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és positiva en un 57’4%, en diferents nivells. La sensació favorable augment fins al 67% entre els turistes i visitants. Pel que fa a les opcions de futur, un 72% creu que cal fer-hi alguna actuació i l’opció preferida és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (45%). Sobre la possibilitat de tancaments temporals de l’avinguda un 64’6% n’és favorable i l’opció més escollida és el tancament permanent (29’5%).

A l’Avinguda del Cavall Bernat la valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és lleugerament desfavorable en un 51%, en diferents nivells, especialment entre els que hi tenen relació directa (58%), en canvi els que no n’hi tenen en són majoritàriament favorables  58%). Pel que fa a les opcions de futur, un 63% creu que cal fer-hi alguna actuació i l’opció preferida més enllà de no fer-hi res (37’20%) és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (26’02%). Sobre la possibilitat de tancaments temporals un 53% n’és favorable i l’opció més votada és la de tots els caps de setmana i festius de l’any, estiu i setmana santa (21%).

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Lourdes Fuentes:” Amb la nova normativa del POUM hem reduït les hectàrees de sòl urbanitzable”

Santa Cristina d’Aro és el primer municipi de la Costa Brava en adaptar la seva planificació urbanística al nou...

Altres notícies