30 C
Pals
Dissabte, 13 agost 2022
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro vota quatre propostes als pressupostos participatius 2019

L'ajuntament augmenta la partida en 40.000 euros per poder executar els quatre projectes guanyadors de cara al 2020, el més votat ha estat il·luminar el camí Vell de Santa Cristina d'Aro

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La fase de votació definitiva dels segons pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha comptat amb 327 persones (3’42%% de la població amb dret a vot) que han emès 888 vots vàlids (cadascú podia votar una, dues o tres opcions), definint així les propostes que s’executaran. El consistori hi destinarà finalment 190.000 euros, augmentant la partida inicial de 150.000 euros amb 40.000 euros suplementaris, per poder assumir les quatre opcions més votades, entre les 15 propostes de la fase final.

Les accions que s’executaran són: il·luminar amb fanals el Camí Vell de Santa Cristina d’Aro al Cementiri Vell, valorat en 56.000 euros (128 vots · 39’1%). Millorar la zona d’exercici físic a l’aire lliure del Passeig Marítim de Platja d’Aro amb nous i més variats aparells i adequant també el paviment, una acció xifrada en 42.000 euros (91 vots · 27’8%). La millora de la parada d’autobús de l’Avinguda Castell d’Aro amb el carrer Estrasburg amb la instal·lació d’una marquesina, valorada en 27.000 euros (90 vots · 27’5%). Instal·lació d’un parc infantil a la zona de Pinell a l’entorn del carrer Pere Quart, a prop del giratori de la Rosa dels Vents de S’Agaró, amb una previsió de despesa de 65.000 euros (90 vots · 27’5%).

La segona edició dels pressupostos participatius a Castell-Platja d’Aro va començar el març amb un període de cinc setmanes de recollida de propostes, que havien ser de l’àmbit de les inversions. De les 161 iniciatives presentades per 146 persones, grups i entitats, 41 van ser considerades vàlides tècnicament i van accedir a la següent fase, una jornada oberta de valoració que van analitzar-les i puntuar-les segons la repercussió, l’interès públic, la necessitat a la que donen resposta, etc. Del procés en va resultar la selecció final de 15 propostes que es van sotmeten a votació popular durant cinc setmanes, entre els majors de 14 anys empadronats, amb un valor conjunt de 472.900 euros.

De la primera edició, l’any 2018, s’han executat les tres primeres obres: instal·lació d’una font d’aigua al camí per a vianants del Parc dels Estanys de Platja d’Aro (3.200 euros). Construcció i col·locació d’una marquesina de 40m2, de tres metres d’alçat, a l’entrada de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro amb un cost de 21.481 euros. Generació d’un punt de gir al carrer Santiago Rusiñol de Platja d’Aro, al centre comercial Parc d’Aro, per millorar la seguretat i evitar les infraccions dels vehicles, valorada en 11.724 euros. Resta només la creació d’una zona segura per a vianants i ciclistes per creuar l’Avinguda de S’Agaró.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Desallotjats 26 veïns de Palafrugell per una fuita de gas

Els Bombers van desallotjar un bloc de veïns de Palafrugell després de lectures positives de gas a l'edifici. Els Bombers van rebre l'avís a les 20.58 h d'aquest divendres.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -