3.4 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

Millores al geriàtric, a la Plaça Major i als parcs de la Bisbal a petició dels ciutadans

Es portaran a terme 7 projectes escollits pels ciutadans amb un valor de 105.000 euros, uns 10.000 més dels previstos principalment

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

Santa Cristina bonificarà un 30% de l’IBI d’aquells qui instal·lin energies renovables

En el cas d'instal·lacions comunitàries es farà una rebaixa del 5% de l'impost a cada veí
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Millores a les instal·lacions del geriàtric i en els parcs i zones verdes són dues de les propostes escollides pels ciutadans de la Bisbal a la segona edició dels pressupostos participatius de la Bisbal d’Empordà. Han augmentat el nombre de votants i es portaran a terme els 7 projectes més votats.

La inversió en millores al geriàtric és l’opció més votada entre els ciutadans de la Bisbal d’Empordà. Amb 374 vots i un pressupost de 20.000 euros, segons la previsió de l’Ajuntament, les millores arribaran aviat.

Són els segons pressupostos participatius de la capital empordanesa. Enguany, les jornades de votació s’han reduït però el nombre de votants ha augmentat. Un total de 713 persones han pogut escollir quin és el projecte que més s’adequa per portar a terme.

Josep Maria Castells, regidor de l’Àrea de Participació, destaca la bona xifra de participants.

L’objectiu que té ara l’Ajuntament és reduir el temps d’implementació de les propostes ciutadanes. Castells ha destacat a Ràdio Capital que la ciutadania vol veure canvis ràpidament.

Aquests pressupostos participatius però han hagut d’incrementar la partida pressupostària. Des del principi, el consistori hi va destinar 95.000 euros, 45.000 més que en la primera edició. Ara però la suma dels 7 projectes més votats, arriba a un total de 105.000 euros.

Un increment però que no perjudicarà les previsions pressupostàries del consistori. Ho ha explicat el regidor Castells en aquesta emissora.

El regidor Castells també ha destacat que cal incentivar la participació dels joves. Dels menors de 25 anys només hi han votat 102 habitants, del total de 713 participants. Una xifra que cal incentivar tot i l’èxit de la votació entre els ciutadans de 16 anys. Castells a Ràdio Capital.

L’Ajuntament ha publicat totes les propostes que es portaran a terme dins dels 105.000 euros de pressupost. Entre les opcions descartades hi ha la compra d’una màquina de cinema per projectar pel·lícules i ampliar l’skate park.

Projectes presentats a votació als pressupostos participatius de la Bisbal d'Emporda | Imatge de Ràdio Capital. Font de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà
Projectes presentats a votació als pressupostos participatius de la Bisbal d’Emporda | Imatge de Ràdio Capital. Font de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà

El regidor de l’Àrea de Participació, Josep Maria Castells, ha volgut destacar el mètode de participació ciutadana. El regidor mostra l’interès per part del consistori en saber què vol el poble.

Des de l’Ajuntament asseguren que tornaran a donar la veu al poble en un nou procés participatiu molt aviat.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ambient pràcticament primaveral fins divendres

Matí de cel variable en una jornada on el temps anticiclònic anirà guanyant protagonisme amb menys nuvolositat, més estones de sol i ascens de la temperatura. L'estabilitat meteorològica es mantindrà ben bé fins divendres amb força sol i temperatura primaveral.

Altres notícies