13.7 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Retiraran l’amiant de la nau abandonada al carrer del Sol de Sant Feliu

L'actuació costarà uns 26.000 euros que l'Ajuntament recuperarà quan hi hagi un contracte de compravenda de l'immoble

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Durant els propers dies, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha d’aprovar la publicació d’un contracte per retirar les peces de fibrociment, com també l’uralita del teulat trencat. La nau on s’ha d’executar la retirada està abandonada, és propietat d’una promotora en fallida, i està entre els carrers de la Creu i del Sol.

El cost de l’operació és d’uns 26.000 euros que es destinaran a l’empresa guanyadora de la subhasta. Una actuació que haurà d’emprendre el consistori després que s’hagin fet diversos requeriments a l’empresa propietària, com ha informat el mitjà El Punt Avui.

Segons el rotatiu, l’empresa Ebresur Promociones SA. era qui se’n havia d’encarregar però ara serà el consistori. La preocupació de l’amiant arriba mesos després que els veïns del carrer presentessin una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya. La seva preocupació està vinculada a les restes de fibrociment i dels riscos sanitaris que comporta aquest material.

Des del març, les actuacions de l’ajuntament de Sant Feliu s’han incrementat. De fet, al maig, ja es va encarregar una valoració i diagnosi a una empresa especialitzada. A l’agost s’ha aprovat la partida pressupostària i finalment, la retirada d’uralita hauria d’estar enllestida abans d’acabar la tardor. Com ha explicat Josep Saballs, regidor d’Urbanisme de Sant Feliu al rotatiu gironí.

Ara per ara, s’han pres mesures preventives com tapiar les obertures de la nau. El cost dels treballs quedaran inscrits al registre de la finca. D’aquesta manera, quan hi hagi un contracte de compravenda, l’Ajuntament recuperarà la inversió dels 26.000 euros.

Malgrat la retirada de l’amiant i deixar l’edifici intacte; també hi ha l’opció d’enderrocar la construcció. La funció que tindria el terreny seria de pàrquing provisional, mentre no es troba cap altra solució. Una idea que els veïns aplaudeixen.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Detinguts els presumptes autors d’un robatori amb força a Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell ha detingut dos homes aquesta setmana per ser els presumptes autors d'un robatori amb força al polígon industrial de Palafrugell.

Altres notícies