12.1 C
Pals
Dijous, 13 maig 2021
- Publicitat -

Retiraran l’amiant de la nau abandonada al carrer del Sol de Sant Feliu

L'actuació costarà uns 26.000 euros que l'Ajuntament recuperarà quan hi hagi un contracte de compravenda de l'immoble

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Durant els propers dies, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha d’aprovar la publicació d’un contracte per retirar les peces de fibrociment, com també l’uralita del teulat trencat. La nau on s’ha d’executar la retirada està abandonada, és propietat d’una promotora en fallida, i està entre els carrers de la Creu i del Sol.

El cost de l’operació és d’uns 26.000 euros que es destinaran a l’empresa guanyadora de la subhasta. Una actuació que haurà d’emprendre el consistori després que s’hagin fet diversos requeriments a l’empresa propietària, com ha informat el mitjà El Punt Avui.

Segons el rotatiu, l’empresa Ebresur Promociones SA. era qui se’n havia d’encarregar però ara serà el consistori. La preocupació de l’amiant arriba mesos després que els veïns del carrer presentessin una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya. La seva preocupació està vinculada a les restes de fibrociment i dels riscos sanitaris que comporta aquest material.

Des del març, les actuacions de l’ajuntament de Sant Feliu s’han incrementat. De fet, al maig, ja es va encarregar una valoració i diagnosi a una empresa especialitzada. A l’agost s’ha aprovat la partida pressupostària i finalment, la retirada d’uralita hauria d’estar enllestida abans d’acabar la tardor. Com ha explicat Josep Saballs, regidor d’Urbanisme de Sant Feliu al rotatiu gironí.

Ara per ara, s’han pres mesures preventives com tapiar les obertures de la nau. El cost dels treballs quedaran inscrits al registre de la finca. D’aquesta manera, quan hi hagi un contracte de compravenda, l’Ajuntament recuperarà la inversió dels 26.000 euros.

Malgrat la retirada de l’amiant i deixar l’edifici intacte; també hi ha l’opció d’enderrocar la construcció. La funció que tindria el terreny seria de pàrquing provisional, mentre no es troba cap altra solució. Una idea que els veïns aplaudeixen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La gira “Respira” de Joan Dausà a punt d’exhaurir entrades

Els únics concerts que realitzarà aquest estiu Joan Dausà seran en el marc del “Respira: Un concert, una festa, una experiència”. Es tracta d’un nou esdeveniment, ideat pel mateix Dausà, que tindrà lloc al recinte de la ciutat grega i romana d’Empúries (Museu d’Arqueologia de Catalunya), a l’Escala, durant sis dies -24, 25 i 26…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -