15.3 C
Pals
Dijous, 29 setembre 2022
- Publicitat -

Retirat un niu de vespa al carrer Núria de Palafrugell

Retiren un niu de vespa al carrer de Núria de Palafrugell mesos després de retirar-ne un altre, també a Palafrugell, durant els mesos d'estiu d'aquest any

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquesta setmana s’ha procedit a la retirada d’un niu de vespa asiàtica que es trobava situat al carrer Núria de Palafrugell, en una zona verda, prop d’una zona molt transitada i amb habitatges propers. Cal destacar que al municipi de Palafrugell l’augment del nombre d’avisos per avisament d’individus i nius ha anat en augment els darrers anys.

La vespa asiàtica o velutina és una espècie exòtica invasora procedent del sud-est asiàtic que va ser detectada per primer cop a les comarques gironines l’any 2012, iniciant un procés d’expansió per tot Catalunya. De fet, no és el primer cas a la comarca del Baix Empordà que s’ha de retirar un niu de vespa asiàtica. A Begur se’n van retirar tres durant el 2018 mentre que a Sant Feliu de Guíxols també se n’ha retirat algun.

El Baix Empordà és una de les comarques on la vespa asiàtica genera més molèsties

Com actuar davant la vespa asiàtica?

En cas que s’identifiqui un niu, cal avisar a l’Ajuntament que activarà el protocol de gestió local de la vespa asiàtica elaborat conjuntament amb la Diputació de Girona. Seguidament es procedirà a la senyalització de la zona a l’entorn del niu per alertar de la seva presència. Un exemple és l’últim cas de niu de vespa asiàtica a Palafrugell aquest mateix estiu.

En tots els casos es fa una valoració del risc per a la població. En el cas que es consideri de risc baix o mitjà no s’intervindrà, mentre que en cas de risc alt o mitjà amb agreujant es procedirà a l’eliminació del niu. Si el niu es detecta a la via pública l’Ajuntament es farà càrrec de la seva eliminació, però quan el niu es troba situat en a un edifici privat, caldrà que el propietari contracti el servei d’eliminació a una empresa de control de plagues.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -