24.1 C
Pals
Dilluns, 30 novembre 2020

Risc de construir a la pedrera de s’Antiga de Begur

Dos informes tècnics adverteixen de la caiguda de pedres i del risc d'inundació

El més llegit

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

La velocitat de transmissió del coronavirus evoluciona a la baixa al Baix Empordà

El risc de rebrot de la COVID-19 en el conjunt del Baix Empordà està per sota dels 300 punts....

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Departament de Territori va rebre, mentre es redactava el pla de protecció litoral, dos informes tècnics de la Generalitat que alertaven del perill d’edificar a la pedrera de s’Antiga de Begur, segons informa la Cadena SER de Girona.

Un dels informes, del 26 de setembre de 2019, és de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i categoritza alerta del risc “mitjà o alt” de caigues de roques, perquè hi havien existit en aquells punts antigues explotacions. L’informe explica que caldrien prendre mesures que farien el projecte econòmicament inviable, però també tècnicament.

D’altra banda, la zona també tindria problemes d’inundabilitat, segons l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tot i així, l’Ajuntament de Begur havia donat l’any passat permís per construir els cinc primers habitatges a la pedrera de s’Antiga, i per tant, ha fet que el projecte hagi pogut esquivar restriccion sdel pla urbanístic de la Costa Brava. Per això el jutjat contenciós està estudiant la legalitat d’aquesta llicència de l’Ajuntament, que a més, contemplava també 19 habitatges -encara per construir- que van quedar suspesos amb la moratòria de la Generalitat, i que poden aconseguir el permís perquè la primera versio del Pla Director ho permet.

SOS Costa Brava va imposar un recurs contenciós administratiu impugnant la llicència d’obres atorgada per l’Ajuntament de Begur, perquè l’impacte dels habitatges és “crític, tan visual i paisatgístic com ambiental”, ha dit Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava, a Ràdio Capital.

Tot això ja ho havia advertit SOS Costa Brava i Ecologistes en Acció, SOS Aiguafreda i Salvem la Costa de Begur, que sempre han sostingut que s’Antiga és un sector de sòl urbanitzable il·legal. Així ho explica Eduard de Ribot.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Un programa infame – 29 novembre 2020

El programa més infame de Capital.

L’episodi de pluja trenca la sequera de la tardor

Les precipitacions del temporal de llevant han deixat entre 40 i 60 mm al Baix Empordà, i localment s'han acumulat fins a 90 mm a l'interior de la comarca baix empordanesa

Ona Jove – 29 novembre 2020

El programa més random de les ones!

‘Plastic Hearts’ de Miley Cyrus

Per entendre d’on surt aquest CD hem de remuntar-nos al 2018, quan l’artista va veure casa seva en flames. Va ser durant els incendis devastadors de Califòrnia, i ja en aquella època estava treballant en un disc, que poca cosa se’n va poder recuperar. Dos anys després Miley Cyrus ens presenta ‘Plastic Hearts’, el seu…

Altres notícies