6.6 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

Risc de construir a la pedrera de s’Antiga de Begur

Dos informes tècnics adverteixen de la caiguda de pedres i del risc d'inundació

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori va rebre, mentre es redactava el pla de protecció litoral, dos informes tècnics de la Generalitat que alertaven del perill d’edificar a la pedrera de s’Antiga de Begur, segons informa la Cadena SER de Girona.

Un dels informes, del 26 de setembre de 2019, és de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i categoritza alerta del risc “mitjà o alt” de caigues de roques, perquè hi havien existit en aquells punts antigues explotacions. L’informe explica que caldrien prendre mesures que farien el projecte econòmicament inviable, però també tècnicament.

D’altra banda, la zona també tindria problemes d’inundabilitat, segons l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tot i així, l’Ajuntament de Begur havia donat l’any passat permís per construir els cinc primers habitatges a la pedrera de s’Antiga, i per tant, ha fet que el projecte hagi pogut esquivar restriccion sdel pla urbanístic de la Costa Brava. Per això el jutjat contenciós està estudiant la legalitat d’aquesta llicència de l’Ajuntament, que a més, contemplava també 19 habitatges -encara per construir- que van quedar suspesos amb la moratòria de la Generalitat, i que poden aconseguir el permís perquè la primera versio del Pla Director ho permet.

SOS Costa Brava va imposar un recurs contenciós administratiu impugnant la llicència d’obres atorgada per l’Ajuntament de Begur, perquè l’impacte dels habitatges és “crític, tan visual i paisatgístic com ambiental”, ha dit Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava, a Ràdio Capital.

Tot això ja ho havia advertit SOS Costa Brava i Ecologistes en Acció, SOS Aiguafreda i Salvem la Costa de Begur, que sempre han sostingut que s’Antiga és un sector de sòl urbanitzable il·legal. Així ho explica Eduard de Ribot.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

24 municipis del Baix Empordà aposten per les comunitats locals d’energia

Aquest foment de les comunitats locals d'energia per part de la Diputació de Girona va començar l'any 2020.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -