19.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

El riu Ter acull 6.000 ocells durant l’hivern

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Al riu Ter hi han hivernat gairebé uns 6.000 ocells aquàtics. Amb la col·laboració de les entitats de diferents comarques, s’ha realitzat un cens dels animals que habiten al voltant del riu.

Entre les espècies que han hivernat al riu Ter hi destaquen gairebé 2.000 anàtids, un grup d’ocells que inclou ànecs, oques i cignes. Un dels altres ocells que destaquen durant el recorregut del riu són les gavines. Per ser més exactes, segons ha informat el Consorci del TER i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), a la comarca d’Osona hi ha 1.200 gavines.

A la part baixa del riu, dins de la comarca del Baix Empordà, s’hi ha pogut observar diferents ocells com xivitones, xivites, més de 200 exemplars de polla d’aigua o 80 espècies de fotja.

El cens arriba però pocs dies després que l’entitat Aigua És Vida reclamés el cabal mínim legal. Ara, caldrà saber si el cabal mínim històric afecta al conjunt d’aus que habiten al llarg del riu Ter. Per poder saber totes les espècies que s’han trobat durant el cens, es pot consultar al document compartit per les associacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ecologistes critiquen el nou carril bici entre Calella i Palafrugell

SOS Costa Brava critica que no s'han buscat alternatives al carril bici de l'autovia de Palafrugell a Calella
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -