10.9 C
Pals
Dimecres, 21 abril 2021
- Publicitat -

“Romanyà de la Selva”, sisè quadern de la col·lecció Temes Cristinencs

El més llegit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Romanyà de la Selva. El terme forestal de Santa Cristina d’Aro” és el sisè quadern de la col·lecció Temes Cristinencs, que impulsa l’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro. El nou volum, amb un tiratge de mil exemplars, es presentarà oficialment el diumenge 8 de setembre, dins dels actes programats de la festa major de Romanyà. La presentació tindrà lloc a la plaça de l’Església de Romanyà, a les 11 del matí, i anirà a càrrec de la regidora de l’Arxiu, Tina Gorina, i dels autors i coordinadors del llibret.

Els autors del quadern, que es distribuirà gratuïtament a diferents punts d’atenció pública de l’Ajuntament, són Francesc Aicart, Gerard Bussot, Dolors Codina, Xavier Cortadellas, Albert Gamundi, Glòria Jara, Elvis Mallorquí, Albert Martí, Xavier Niell, Jaume Ramot i David Segarra, sota la coordinació de Miquel Correyero i Jordi Gaitx (arxiver municipal).

El nou volum, de 28 pàgines, compte amb 12 capítols i un itinerari (amb 14 referències), a part de la presentació, a càrrec de l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i la regidora de Cultura, Tina Gorina, i la introducció, a càrrec dels coordinadors. El llibret tracta des de la seva ubicació fins a l’escultor Antoni Delgado. Així parla dels megàlits, el terme medieval, llegendes i tradició oral, la Guerra Civil o les urbanitzacions, entre d’altres.

Des de l’Arxiu Municipal hi ha previst que el proper número de la col·lecció sigui “Urbanisme i arquitectura a Santa Cristina d’Aro”. El primer número de la col·lecció va ser “Dones amb valors a Santa Cristina d’Aro”, el 2013. I després van venir “Història de Santa Cristina d’Aro”, “Santa Cristina d’Aro. Personatges històrics”, “Santa Cristina d’Aro. Llocs d’història” i “Solius. El terme agrícola de Santa Cristina d’Aro”.

La festa major de Romanyà començarà a les 9 del matí amb la ruta de senderisme El bosc dels gegants. La ruta, que dura unes dues hores i és apte per a tota la família, tindrà el punt de sortida a l’aparcament del centre de Romanyà. Després de la presentació del quadern, cap allà a les 11,45 hores, la coral local Santa Cecília oferirà un concert. Mitja hora més tard, tindrà lloc l’ofici solemne. I ben seguit de la missa, a la mateixa plaça, mitja audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de l’Escala. Paral·lelament hi haurà un aperitiu per a tothom.

Aquesta és la darrera festa dels quatre nuclis que integren el municipi de Santa Cristina d’Aro. La primera festa es va fer a Solius, el mes de maig passat. El mes de juliol es va fer la de Santa Cristina. I el mes passat és va fer la de Bell-lloc, dedicada a Santa Maria

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Eduard de Ribot: “Ens sentim molt decebuts i lamentem el que han fet els sis ajuntaments amb el PDU”

Ribot ha remarcat que el posicionament dels ajuntaments sempre és en contra del PDU i que si el problema és un tema d'interpretació, "hi ha altres formes"
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -